GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talentirani hrvatski košarkaš iznenadio odlukom

Talentirani hrvatski košarkaš iznenadio odlukom
ODUSTAO OD DRAFTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 11:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Roko Prkačin (18) odustao je od izlaska na NBA draft ove godine te će opet pokušati sljedeće... Jedan od najnadarenijih hrvatskih košarkaša ovo je ljeto proveo u kampovima nekoliko različitih NBA momčadi, sve kako bi pokušao izboriti što bolju poziciju na izboru novaka, NBA draftu.

Prema svim najavama Roko Prkačin je trebao biti izabran na početku druge runde, negdje oko 36. izbora. Navodno su ga 'naciljali' Oklahoma City Thunderi koji će u sljedećim sezonama graditi novu momčad te su odlučili uzeti što više mladih igrača. Među njima je vrlo visoko kotirao i Prkačin.

No, sada je objavljeno kako se Roko doslovno posljednjeg dana povukao iz konkurencije za ovogodišnji draft.

'Roko Prkačin, rangiran kao 36. na ESPN-ovoj listi, povukao je svoje ime s NBA drafta 2021., izvor je javio ESPN-u. To je pomalo iznenađujući potez, ali sa samo 18 godina Prkačin će imati priliku postati visoki pick 2022. nakon dobre sezone', potvrdio je poznati američki novinar i analitičar za draft Jonathan Givony, koji radi za ESPN.

Mnogi se sada pitaju kako će ta odluka utjecati na njegovu karijeru... Odustajanje znači da će se Roko Prkačin vratiti u Hrvatsku te još jednu sezonu odraditi u dresu Cibone. Sigurno je da mu to neće odmoći jer bi već na draftu 2022. godine mogao 'upasti' u prvu rundu i to poprilično visoko. Posebice ako odigra dobru sezonu 'pod Tornjem'.

Osim Prkačina, s NBA drafta su se povukla još dva hrvatska košarkaša, Boris Tišma i Karlo Matković.

Tagovi: Roko Prkačin, NBA draft, Cibona, Boris Tišma, Karlo Matković
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE