GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svjetski rekord Warholma na 400m s preponama

Svjetski rekord Warholma na 400m s preponama
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 07:39
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Norvežanin Karsten Warholm osvojio je zlatnu medalju na 400 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Tokiju uz novi svjetski rekord 45.94.

Dvostruki svjetski prvak (2017, 2019) je do prve olimpijske medalje u karijeri stigao s novim svjetskim rekordom 45.94 što je za 76 stotinke sekunde bolje vrijeme od njegovog i svjetskog rekorda kojeg je istrčao 2. srpnja na mitingu Dijamantne lige u Oslu.

Warholm je tada istrčao 46.70 sekundi, čime je za osam stotinki nadmašio 29 godina star rekord Amerikanca Kevina Younga koji je bio najdugovječniji svjetski rekord u trkačkim disciplinama, a postavljen je četiri godine prije nego što je Warholm rođen.

Sada je sjajni Norvežanin u u jednoj od "najluđih" olimpijskih utrka svih vremena bio još brži.

Osim što je Warholm srušio svjetski rekord, još je šest finalista završilo utrku s nacionalnim ili kontinentalnim rekordom. Drugi je bio Amerikanac Kevin Young Rai Benjamin sa 46.17, što je također bilo brže od starog svjetskog rekorda, dok je bronca pripala Brazilcu Alisonu dos Santosu s rezultatom 46.72.

"Osjećam se ludo i euforično. Ne mogu vjerovati koliko je to bilo brzo. Često me pitaju o savršenoj utrci. Rekao sam da ona ne postoji, ali ovo je najbliže što sam ikada išao," kazao je 25-godišnji Norvežanin.

"Rekao sam si da želim odraditi utrku koju ću pamtiti. Želio sam nagradu za sav moj trud. Olimpijska medalja mi je nedostajala i ne mogu vam opisati koliko mi je ovo važno," dodao je.

Kad je vidio zapanjujuće vrijeme, Warholm je izgledao u šoku prije nego što je pao na koljena. Benjamin je bio jednako zadivljen svojim vremenom, tim više što je bilo dovoljno samo za drugo mjesto.

"Obojica su oborili stari svjetski rekord. Ne mogu vjerovati što smo upravo vidjeli," rekao je BBC -jev komentator i bivši svjetski prvak na 1500 metara Steve Cram.

U drugom finalu jutarnjeg programa u skoku u dalj savila je Njemica Malaika Mihambo s rezultatom 7.00 metara.

Svjetska prvakinja Mihambo je do zlata stigla u zadnjoj seriji "preskočivši" Amerikanku Brittney Reese koja je skočila tri centimetara kraće.

Treća je bila Nigerijka Ese Brume također sa 6.97 metara, dok je brončana iz Rija Srpkinja Ivana Španović bila je četvrta s rezultatom 6.91.

Tagovi: Karsten Warholm, Kevin Young Rai Benjamin
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE