GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Svih osam finalista na čelu s Bryantom ulazi u Kuću slavnih

Svih osam finalista na čelu s Bryantom ulazi u Kuću slavnih
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2020 / 09:15
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Svih osam finalista na čelu s Kobeom Bryantom ući će ove godine u košarkašku Kuću slavnih, javljaju američki mediji.

Prema medijskim napisima u košarkašku Kuću slavnih Naismith Memorial ove godine ući će uz Bryanta Tim Duncan, Kevin Garnett, Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Tamika Catchings, Kim Mulkey i Barbara Stevens.

Bryant, Duncan, Garnett i Catchings su prvi put finalisti, a inače nominirani trebaju dobiti najmanje 18 od 24 glasova za ulazak u Kuću.

Vijest o tome tko su novi članvi Kuće slavnih inače se objavljuje na Final Fouru NCAA koje se ove godine trebalo biti održano u Atlanti, ali cijeli je turnir otkazan zbog pandemije koronavirusa.

"Athletic's Shams Charania" je objavila da su za Kuću slavnih odabrani Bryant, Duncan i Garnett, no "Tulsa World" je dodao i Sutton, što je potvrdio ESPN.

Fox 26 Houston i Houston Chronicle su objavili vijest o Tomjanovichu, dok je dugogodišnji pratitelj ženske košarke Mel Greenberg na tweeteru napisao objavu da su za Kuću slavnih izabrane Catchings, Mulkey i Stevens.


Bryant je poginuo 26. siječnja u 41. godini u padu helikoptera. On je 18 puta bio biran u All-Star momčad, pet je puta osvajao naslov NBA prvaka s LA Lakersima, dva je puta bio najbolji strijelac, a u sezoni 2007./08. izabran je za MVP-a.

Duncan (43) je 15 puta bio biran u All-Star momčad, pet je puta osvajao naslov NBA prvaka sa San Antonio Spursima i proglašen je MVP-jem 2001./02. i 2002./03. Tri je puta bio MVP NBA završnice.

Garnett (43) je također 15 puta biran u All-Star momčad, bio je NBA prvak s Boston Celticsima 2007./08. i proglašen je MVP-jem lige u sezoni 2003./04. Veći dio svoje karijere je odigrao za Minnesota Timberwolves, ali je kratko nosio dres Brooklyn Netsa.

Sutton (84) je trenirao NCAA momčadi Creighton, Arkansas, Kentucky i Oklahoma State i do Final Four turnira je stizao tri puta. Također je kratko vodio San Francisco, a u karijeri je ostvario 804 pobjede uz 328 poraza.

Tomjanovich (71) je trenirao Houston Rockets s kojima je osvojio naslov prvaka NBA u sezonama 1993./94. i 1994./95. U igračkoj karijeri je u 11 sezona u Houston Rocketsima imao prosjek 17.4 koševa i 8.1 skokova po utakmici.

Catchings (40) je deset puta birana u All-Star ekipu WNBA. Igrajući za Indiana Fever bila je proglašena MVP-jem u WNBA završnici 2012. kada je njena ekipa osvojila naslov. Te je sezone ponijela i titulu najbolje igračice u regularnom dijelu sezone. Pet je puta proglašena najboljom obrambenom igračicom WNBA.

Mulkey (57) je ušla u košarkašku kuću slavnih kao igračica 2000., a sada ulazi kao trener. Odvela je Baylor do NCAA naslova prvaka 2004., 2012. i 2019., i proglašena je najboljim trenerom USBWA 2011., 2012. i 2019.

Stevens (65) je sakupila u karijeri ukupno 1,039 pobjeda i bila je pet puta najbolji trener u WBCA Division II.

Tagovi: Kuća slavnih, Hall of Fame, Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett, Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Tamika Catchings, Kim Mulkey, Barbara Stevens
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE