GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švicarska nokautirala Srbiju i plasirala se u osmini finala

Švicarska nokautirala Srbiju i plasirala se u osmini finala
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2022 / 22:09
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju sa 3-2 (2-2) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru reprezentaciji Brazila koja je unatoč porazu 0-1 od Kameruna osvojila prvo mjesto.

Na stadionu 974 u Dohi Švicarska je povela u 20. minuti, kad je na dodavanje Sowa loptu u mrežu sa desetak metara poslao Xherdan Shaqiri.

Srbija je preokretom došla do vodstva. U 25. minuti loptu je glavom u mrežu poslao Aleksandar Mitrović, a u 35. minuti je pogodak za 2-1 postigao Dušan Vlahović.

Švicarska je ipak na odmor otišla s rezultatom koji joj je donosio plasman u osminu finala, jer je u 44. minuti na 2-2 izjednačio Breel Embolo.

Sjajnu akciju Švicaraca već u trećoj minuti drugog poluvremena Remo Freuler je završio pogotkom za 3-2.

Iako su Brazilci s drugom postavom bili nadmoćni tijekom cijelog dvoboja, Kamerun je došao do velike pobjede kad je u drugoj minuti sučevog dodatka pri kraju dvoboja. Pogodak glavom postigao je kapetan momčadi Vincent Aboubakar koji je odmah potom zaradio drugi žuti karton i isključenje, zbog toga što je u proslavi skinuo dres.

Brazil je natjecanje u skupini završio sa šest bodova, koliko ih je sakupila i Švicarska, ali je zbog lošije gol-razlike osvojila drugo mjesto. Kamerun je završio kao treći sa četiri boda, a Srbija je s jednim bodom ostala na dnu ljestvice skupine G.

Brazil će kao prvoplasirana reprezentacija skupine G u osmini finala igrati protiv Južne Koreje, a taj je dvoboj na rasporedu u ponedjeljak, 5. prosinca, od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Švicarci će na teren dan poslije, također od 20 sati, a suparnik u posljednjem dvoboju osmine finala bit će im reprezentacija Portugala.

Pobjednik dvoboja Brazil - Južna Koreja će u četvrtfinalu (9. prosinca) igrati protiv boljeg iz sraza Hrvatske i Japana.

Tagovi: Švicarska, Srbija, Xherdan Shaqiri, Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE