GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šveđanin Jens Gustafsson novi je trener Hajduka

Šveđanin Jens Gustafsson novi je trener Hajduka
TRENERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 14:33
Autor: SEEbiz
SPLIT - Švedski nogometni stručnjak Jens Gustafsson novi je trener splitskog Hajduka s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je u petak splitski prvoligaš na svom službenom internetskom portalu.

Za 42-godišnjeg Gustafssona, bivšeg igrača Helsingborga, Bragea i Falkenberga, ovo će biti prvi inozemni trenerski angažman, nakon što je u posljednje četiri i pol godine bio glavni trener švedskog prvoligaša Norrkopinga.

Trenersku karijeru je započeo 2010. u juniorskoj momčadi Halmstadsa, gdje je nakon godinu dana preuzeo vođenje prve momčadi i na toj dužnosti ostao tri i pol sezone. Od ožujka do kraja 2015. obnašao je dužnost izbornika švedske U-21 reprezentacije, a tu je poziciju napustio kad je u siječnju 2016. postavljen za pomoćnog trenera u AIK-u iz Stockholma. Samo pet mjeseci poslije preuzeo je Norrkoping i vodio ga do početka ove godine, a posljednjih šest mjeseci je bio bez angažmana.

U službenom priopćenju je navedeno da je Gustafsson za vrijeme svog posljednjeg angažmana Norrkopinga vodio u 166 utakmica ostvarivši 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata te 37 poraza.

"Moderan je trener koji preferira napadački stil nogometa, a u Švedskoj se istaknuo u radu s mladim igračima kojima je redovito podizao vrijednost i igračke sposobnosti", navodi se u Hajdukovom priopćenju.

Osim za novog glavnog trenera, Hajduk je u petak postao bogatiji i za prvo pojačanje u ljetnom prijelaznom roku. Radi se o 27-godišnjem stoperu Josipu Elezu, koji je prošao Hajdukovu nogometnu školu, ali nije dobio priliku pokazati svoje umijeće u prvoj momčadi pa je posljednjih osam godina proveo po raznim klubovima kojima ga je posuđivao Lazio. Među njima je bila i Rijeka, za koju je odigrao sezonu i pol prije nego što je u siječnju 2018. prešao u njemački Hannover 96 iz kojeg se kao slobodan igrač odlučio vratiti u rodni Split i matični klub.

"Nije isto igrati za klub za koji te ne veže ništa osim ugovora ili za klub za koji te veže puno više toga. Želim opet imati razlog igrati za pobjede i trofeje. Još nikad nisam istrčao pred publiku na Poljudu, jedva čekam taj osjećaj", izjavio je Elez nakon što je s Hajdukom potpisao četverogodišnji ugovor.

Fotografija: hajduk.hr

Tagovi: Jens Gustafsson, Hajduk, Helsingborg, Brage, Falkenberg
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE