GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sudbina njemačkog nogometa u rukama politike

Sudbina njemačkog nogometa u rukama politike
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 13:47
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Premijer Sjeverne Rajne i Westphalie Armin Laschet uvjeren je da će savezna vlada uskoro dati zeleno svjetlo za nastavak njemačkog nogometnog prvenstva, ali bez gledatelja i samo za televizijske kamere.

Savezno ministarstvo rada razmatra mogućnosti za nastavak prvenstva kako ga predlaže njemačka nogometna liga (DFL), a to su utakmice bez gledatelja, rekao je Laschet.

"Podnijet će mi prijedlog, a čuo sam da su kriteriji ispunjeni", dodao je Laschet.

Sudbina njemačkog klupskog nogometa tako je u rukama velike njemačke vladine koalicije i saveznih ministara koji trebaju odlučiti kada ponovno pokrenuti nogomet na najvišoj profesionalnoj razini, a da se pri tom ne naruši zdravlje nogometaša.

Laschet i bavarski premijer Markus Söder govorili su prošli tjedan o 9. svibnju kao datumu mogućeg početka klupskog nogometa u Njemačkoj.

Njemačka nogometna liga (DFL) sastavila je poseban zdravstveni i higijenski protokol kojeg bi se trebali pridržavati svi klubovi i igrači u slučaju nastavka Bundeslige.

Söder je više puta upozoravao da bi ovaj protokol trebao ispitati i berlinski Institut Robert Koch, koji na saveznoj razini djeluje kao nacionalni institut za zaštitu javnog zdravlja.

Procjena stručnjaka vjerojatno će biti osnova za odluku političara da se dopusti nastavak natjecanja i u drugim sportovima. Njemačka kancelarka Angela Merkel je za četvrtak sazvala sastanak o situaciji oko pandemije i očekuje se da će budućnost Bundeslige biti jasnija nakon ovog sastanka.

Tagovi: Bundesliga, Angela Merkel, Armin Laschet, Institut Robert Koch, koronavirus u Njemačkoj, Markus Söder
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE