GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sud zabranio UEFA-i i FIFA-i postupanje protiv Superlige

Sud zabranio UEFA-i i FIFA-i postupanje protiv Superlige
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz / H

MADRID - Trgovački sud u Madridu u utorak je zabranio Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) i Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) poduzimanje bilo kakvih mjera protiv pokretanja Superlige.

Odluka madridskog suda predstavlja prvu pravnu pobjedu "pobunjenika" koji su pokretanjem Superlige otvorili sukob u europskom nogometu.

U presudi stoji da FIFA, UEFA i svi pridruženi nogometni savezi ne smiju usvojiti "bilo kakvu mjeru koja zabranjuje, ograničava ili na bilo koji način uvjetuje" stvaranje Superlige.

Projektom Superlige rukovodi predsjednik Real Madrida Florentino Perez, a tvrtka koja je osnovana ima sjedište u Madridu.

Tvrtka se obratila španjolskom sudu zatraživši sudsku zabranu kako bi spriječila nogometne regulatore da poduzmu bilo kakvu akciju protiv svoje nove lige.

Međutim, nije jasno koje je ovlasti madridski sud, koji sudi u korporativnim sporovima, ima nad švicarskim nogometnim tijelima.

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Ovaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, prije svega FIFA-e i UEFA-e, nacionalnih saveza, državnika, kao i brojnih nogometaša.

Tagovi: UEFA, FIFA, Superliga, Trgovački sud u Madridu, Florentino Perez, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE