GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stuttgart ostao u Bundesligi, Hertha u kvalifikacije

Stuttgart ostao u Bundesligi, Hertha u kvalifikacije
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2022 / 20:25
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U dramatičnom raspletu zadnjeg kola njemačke Bundeslige nogometaši Stuttgarta pobijedili su kao domaćini Koeln sa 2-1 i tako zadržali prvoligaški status zahvaljujući boljoj gol-razlici od berlinske Herthe koja je poražena sa 1-2 na gostovanju u Dortmundu.

Sve do druge minute sučevog dodatka utakmice na Mercedes-Benz Areni u Stuttgartu domaća momčad nije imala rezultat koji joj je donosio pomak na spasonosno 15. mjesto.

Stutgart je poveo pogotkom Kalajdžića u 12. minuti, u istoj minuti u kojoj mu je gostujući vratar Schwabe obranio kazneni udarac. Nakon udarca iz kuta Kalajdžić je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu. Koeln je izjednačio u 60. minuti, a strijelac je bio Modeste. Pobjedu Stuttgartu i ostanak u Bundesligi donio je Japanac Wataru Endo koji je glavom poslao loptu u mrežu nakon udarca iz kuta.

Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad.

U Dortmundu je Hertha vodila sve do 68. minute pogotkom Belfodila koji je u 18. minuti realizirao kazneni udarac. I Borussia je do izjednačenja došla s bijele točke, a izvođač je bio Erling Haaland koji se pogotkom oprostio od žuto-crnog dresa. Herthi je i bod bio dovoljan za ostanak na 15. mjestu, ali je u 84. minuti Moukoko postigao pobjednički pogodak za Borussiju i tako omogućio Stuttgartu da dođe do velikog preokreta. Naime, berlinska momčad je uoči posljednjeg kola imala četiri boda više i domaću utakmicu protiv Mainza u kojoj je Hertha također poražena s 2-1.

Marin Pongračić je za Borussiju igrao od 82. minute.

Hertha će suparnika u kvalifikacijama saznati nakon posljednjeg drugoligaškog kola koje je na rasporedu sutra. Schalke 04 je već izborio povratak u prvoligaško društvo, a Werderu je za to potreban bod u zadnjem kolu na domaćem terenu protiv Jahna iz Regensburga. Za treće mjesto se bore HSV i Darmstadt koji za Werderom zaostaju tri boda. HSV gostuje u Rostocku, a Darmstadt je domaćin Paderbornu. U slučaju identičnog rezultata, HSV ima prednost, jer ima značajno bolju gol-razliku.

Bayern nije uspio pobjedom zaključiti sezonu u kojoj je osvojio 10. uzastopni naslov prvaka Njemačke, iako je vodio 2-0 u Wolfsburgu. Svoj prvi bundesligaški pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je u 17. minuti glavom poslao loptu u mrežu nakon udarca iz kuta koji je izveo Joshua Kimmich. Robert Lewandowski je u 40. minuti, također glavom, poduplao prednost Bavaraca i svojim 35. pogotkom u sezoni još jednom potvrdio status najboljeg "topnika" Bundeslige. To mu je možda bio i oproštajni gol za Bayern, jer je prema medijskim napisima Poljak već dogovorio osobne uvjete za transfer u Barcelonu.

Wind (45) i Kruse (58) su donijeli bod "vukovima".

Stanišić je odigrao cijelu utakmicu za Bayern, a novi nastup je ubilježio i 18-godišnji Gabriel Vidović koji je u 81. minuti zamijenio Kimmicha.

U strijelce se u posljednjem kolu upisao i rekorder Hoffenheima Andrej Kramarić koji je već u 3. minuti donio prednost svojoj momčadi na gostovanju u Moenchengladbachu. No, do kraja utakmice su domaći čak pet puta zatresli mrežu i došli do uvjerljive pobjede (5-1). Dva pogotka postigao je Hofmann (45+1, 68), a po jedan Stindl (26), Plea (44-11m) i Embolo (53).

Tagovi: Stuttgart, Bundesliga, Borna Sosa
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE