GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Strahonja o penalu za Englesku: Skandalozno, ovo nije bio jedanaesterac

Strahonja o penalu za Englesku: Skandalozno, ovo nije bio jedanaesterac
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 07:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Engleska je u polufinalu Europskog prvenstva pobijedila Dansku na Wembleyu 2:1 nakon, blago rečeno, diskutabilnog penala dosuđenog u 104. minuti.

Danska je povela u 30. minuti prekrasnim golom Damsgaarda, a Engleska se vratila devet minuta kasnije autogolom Kjaera. Englezi su bili bolji do kraja susreta, a do pobjede su došli nakon što je nizozemski sudac Danny Makkelie izrazito blagi kontakt Maehlea s Raheemom Sterlingom okarakterizirao kao kazneni udarac.

Njegovu odluku je HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja nazvao skandaloznom.

"Tužan sam i emotivno ispražnjen. Ovo je skandalozno. Ljudi dragi, ovdje ne postoji kontakt. Ako je sudac već nasjeo na ovaj pad, onda mu je VAR soba morala dati drugu priliku. Apsolutno je neprihvatljivo dosuditi ovakav penal, i to u polufinalu Europskog prvenstva", rekao je ogorčeni Strahonja i nastavio:

"On je donio odluku odmah na terenu i u tom trenutku je imao obvezu prenijeti VAR sobi što je vidio. On je očito rekao da je vidio da je Sterlinga netko udario po nozi. VAR soba je to pregledala, a u njoj također sjede suci. Ako je to za njih kontakt za penal, onda više nikad ne bi smjeli ući u VAR sobu. Samo su trebali reći: 'Molim te, provjeri još jednom pa procijeni sam', a oni su njemu rekli: 'Ne, u redu je, ovdje postoji kontakt i tvoja odluka ima našu podršku.' Potpuno krivo. Ne mogu uopće objasniti kako se to dogodilo. Ti suci su prolazili bezbroj edukacija i dobili bezbroj smjernica. Ovakva odluka neće nikome biti objašnjiva."

Njegove riječi podržao je i Robert Prosinečki koji je rekao da su Danci pokradeni.

Tagovi: Marijo Strahonja, Raheem Sterling, Engleska, Robert Prosinečki
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE