GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štimac s Indijom izborio plasman na Azijski kup

Štimac s Indijom izborio plasman na Azijski kup
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2022 / 21:34
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nogometna reprezentacija Indije, koju vodi hrvatski stručnjak Igor Štimac, izborila je plasman na Azijski kup koji će se održati od 16. lipnja do 16. srpnja iduće godine.

Indija je završnicu azijskog prvenstva osigurala u 3. krugu kvalifikacija ostvarivši sve tri pobjede u svojoj skupini.

U prvom kolu Štimčevi odabranici su pobijedili Kambođu sa 2-0, potom su porazili Afganistan sa 2-1, a u zadnjem kolu i Hong Kong sa 4-0. Strijelci su bili Anwar Ali (1), Sunil Chhetri (45), Manvir Singh (85) i Ishan Pandita (90+3).

Indija je osvojila prvo mjesto u skupini s devet bodova, Hong Kong je drugi sa šest bodova, dok su Kambođa i Afganistan osvojili po jedan bod.

Dodajmo kako je završnicu Azijskog kupa u 3. krugu kvalifikacija osiguralo šest pobjednika skupina, te još pet najboljih drugoplasiranih, dok je 13 reprezentacija još ranije izborilo završni turnir.

Indija se po peti put plasirala na azijsko prvenstvo, pri čemu drugi put uzastopce, nakon smotre održane 2019. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Najbolji plasman je ostvarila 1964. godine osvojivši drugo mjesto.

Štimac vodi Indiju od svibnja 2019. godine, a u 28 susreta je ostvario devet pobjeda, devet neodlučenih i 10 poraza.

Tagovi: Igor Štimac, Indija, Azijski kup
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE