GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Steph Curry upisao se u povijesne knjige

Steph Curry upisao se u povijesne knjige
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2021 / 08:17
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Od tri susreta u NBA prošle noći, dva su otišla u produžetke.

U Barclays Centru u trileru produžetka slavio je Brooklyn kojeg je ponovno sa triple-doubleom predvodio Kevin Durant sa 34 koša (šut 12-29), 13 skokova i 11 asistencija. Produžetak je za Netse tricom na 13 sekundi prije kraja izborio Patty Mills (30 poena, trice 7-14) za 120-120, rezultat s kojim se ušlo u dodatno vrijeme. Raptorsi su najjače ljude imali u Fred VanVleetu (31 poen), Gary Trent Jr. i Pascal Siakam po 25, dok je Scott Barnes ubacio 23 (uz 12 skokova), ali i promašio tricu za pobjedu u produžetku. Netsi su i bez Hardena došli do treće u nizu, a Raptorsi su porazom prekinuil mini seriju od dvije pobjede.

Phoenix je u produžetku slavio u Portlandu bez Devina Bookera. Prvo ime dvoboja bez premca Deandre Ayton (28 poena, 13 skokova), a uz njega u Sunsima odličan Chris Paul sa 24 poena i 14 asistencija. Među poraženima najefikasniji Damian Lillard (31 poen), ali uz jako loš šut 11-31 (trice 5-16). Pored Lillarda solidni Nurkić (17 poena, 13 skokova), te Norman Paoewll sa 23 poena.

U Madison Square Gardenu dvostruko slavlje za Stepha Curryja koji je u pobjedi protiv New Yorka prestigao dosadašnjeg rekordera Allena ubacivši već u prvoj četvrtini 2974 tricu za povijest NBA lige. Steve Kerr je potom pozvao odmor da bi se svi dobili vrijeme za malu proslavu i promociju novog najboljeg "tricaša" u NBA povijesti. U pobjedi nad Knicksima postigao je Curry pet "trica" i premda je naumio rekord obilježiti pred svojim navijačima u Bay Areni, nije loše to napraviti pred roditeljima i legandama Reggiejem Millerom i Ray Allenom čiji se rekord držao 10 godina.

- Ako to nisam mogao napraviti kod kuće, onda je ovo odličan plan B - kazao je presretni Curry koji je postigao 22 poena u pobjedi u New Yorku, a pridodali su mu se Jordan Poolel (19 poena, 9 skokova) i Andrew Wiggins (18 poena, 6 skokova)

Nije to bila neka posebna šuterska večer za Currya (trice 5-14, ukupno 8.19), ali lagano su njegovi Warriorsi prošli Knickse koje je predvodio Julius Randle (31 poen). Ipak premalo da bi se izbjegao sedmi poraz u posam posljednjih dvoboja. Susret u Chicago između Bullsa i Pistonsa odgođen je zbog problema sa COVID-om.

Tagovi: Stephen Curry, Fred VanVleet, Golden State Warriors, Patty Mills Cleveland Cavaliers
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE