GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štefulj u Dinamu, dva mlada Dinamovca u Rijeci

Štefulj u Dinamu, dva mlada Dinamovca u Rijeci
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 10:10
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
RIJEKA - Rijekin lijevi bek Daniel Štefulj (21), mladić koji je i član hrvatske U-21 reprezentacije, potpisuje za Dinamo, ali ostaje na posudbi u Rijeci, u plavi dom stiže tek nakon završetka ove sezone.

Na rovinjskim pripremama Dinama Sportskim novostima je iz klupskih izvora potvrđeno da će Dinamo za Štefulja platiti Rijeci između 1 i 1,5 milijuna eura, te uz novac dati dvojicu igrača Nevena Đuraseka i Roka Jurišića! Dakle, ne radi se o posudbi tog dvojca, nego o transferu koji ide u paketu s eurima. Tako se rasplela priča u kombinaciji Rijeke i Dinama.

Kao što smo već jučer napisali, Modri dakle, prema Rujevici šalju Nevena Đuraseka, ali će mladi veznjak ipak do kraja odraditi pripreme s Modrima u Rovinju, a tek onda krenuti u tabor Simona Rožmana. Osim Đuraseka, na Rujevicu iz odlazi i Roko Jurišić (19), mladi lijevi bek iz druge momčadi Modrih koja se priprema u Poreču.

Radi se o iznimno talentiranom igraču, koji će u Neveri s Kvarnera pokušati izgraditi uspješnu karijeru. Razmišljalo se o transferu Damjana Daničića, no odustalo se jer mladić ne može u jednoj sezoni igrati za tri kluba, a s obzirom da je već u aktualnoj natjecateljskoj sezoni igrao za Dinamo i Varaždin, ne može onda i za Rijeku. Dinamov trener Zoran Mamić ga je stoga prebacio u drugu momčad, kod Ivana Preleca, koji svoge štićenike priprema u Poreču.

Iz tog razloga na posudbu ne može niti Mario Ćuže. On je ove sezone također igrao za dva kluba, nastupao je za Lokomotivu i, naravno, Dinamo. No, očekivano, Ćuže nije poput Daničića prekomandiran u drugu momčad, on je u Rovinju. E, sad, zašto je Daničić prebačen u drugu momčad? Pa očito ga trener Zoran Mamić u ovom trenutku ne smatra dovoljno kvalitetnim materijalom za prvu momčad, pred kojom je izazovan nastavak sezone, borba za hrvatsku titulu i nova europska nadmetanja...

Vratimo se, međutim, na Daniela Štefulja. Još uvijek aktualni riječki lijevi koji će potpisati za Dinamo će dakle, u maksimirsku svlačionicu stići na ljeto, budući da Modri trenutačno imaju dva čovjeka koji igraju na poziciji lijevog beka - Joška Gvardiola, koji na kraju ove sezone odlazi u Leipzig, te Marina Leovca, povremenog hrvatskog nogometnog reprezentativca. Zato nema smisla da odmah dolazi Štefulj, neka drugi dio sezone odradi u Rijeci, a kad ode Gvardiol, eto njega na lijevom boku u plavoj momčadi.

Zanimljivo, riječki prvoligaš, koliko god se čini nevjerojatnim s obzirom na mnoštvo igrača koji su iz Dinama došli na Kvarner, nije dosad baš bio sklon prodavati svoje igrače Modrima.

Marko Lešković je, zapravo, jedini kojega je Rijeka prodala direktno Dinamu, Marin Leovac je stigao iz solunskog PAOK-a, Mario Gavranović kad je već bio na kraju ugovora i nije ga se moglo zaustaviti, Josip Mišić je došao tek sad iz lisabonskog Sportinga... Također, Čolak je, recimo, prošlog ljeta bio preskup, Rijeka za Modre nije imala popust u pregovorima oko ovog napadača. U pregovorima oko Štefulja su se ova dva kluba našla.

Foto: HNK Rijeka

Tagovi: Daniel Štefulj, Dinamo, Zoran Mamić, Roko Jurišić, Marin Đurasek
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE