GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija šokirala Portugalce i izravno se plasirala na SP

Srbija šokirala Portugalce i izravno se plasirala na SP
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2021 / 07:20
Autor: SEEbiz / H
LISABON - Nogometna reprezentacija Srbije u Lisabonu je nakon preokreta pobijedila Portugal 2:1 i slavljem u dvoboju s izravnim konkurentima izborila direktan plasman u Katar.

Portugalcima je večeras bio dovoljan i bod da osiguraju prvo mjesto i izravan plasman u Katar. Srbima je pak igrala samo samo pobjeda koja bi im jamčila plasman na SP.

U Lisabonu je sve krenulo očekivano, Portugalci su fantastično otvorili susret i poveli već u drugoj minuti! Nemanja Gudelj je napravio veliku grešku na vrhu svog kaznenog prostora kada mu je Bernardo Silva izbio loptu koja je došla do Renata Sanchesa, a on je matirao nemoćnog Rajkovića za 1:0.

No, Srbiju to nije previše poljuljalo i odmah je zaigrala puno bolje. Prvu šansu imao je Vlahović u 12. minuti kada je odlično šutirao, ali je stativa spasila Portugalce.

U 33. minuti je Srbija izjednačila na 1:1. Tadić je pucao s vrha kaznenog prostora, lopta je pogodila nekog od Portugalaca i prevarila golmana Patricija koji je uz to i jako loše reagirao, te je završila u njegovoj mreži.

Srpski izbornik Dragan Piksi Stojković je u posljednjih pola sata bacio je sve karte u napad. Napadali su 'orlovi', a Portugalci su se branili u čvrstom bloku, bez previše izlazaka u napad... Srbi su imali nekoliko dobrih prilika, ali bez konkretne završnice.

A onda u 90. minuti šok i nevjerica u Lisabonu. U petercu Portugala najbolje se nakon jednog ubačaja snašao Mitrović i glavom zabio za 2:1!

Portugalci su do kraja utakmice pokušali izjednačiti, ali Cristiano Ronaldo, koji se rasplakao na kraju utakmice, i suigrači nisu uspjeli. Srbija ide izravno u Katar, dok će Portugalci u ožujku 2022. u dodatne kvalifikacije.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana ispratio 'orlove' u Portugal te im je obećao premiju od milijun eura ako pobijede Portugal. Hoće li ispuniti obećanje?

Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini B 1:0 domaćom pobjedom u Sevilli protiv izravnog konkurenta Švedske.

'Furiji' je u Sevilli bio dovoljan i remi, no svejedno je kontrolirala utakmicu čitavim tijekom, a bolju igru je okrunila i golom Morate u 86. minuti. Bivši igrač Dinama Olmo opalio je s više od 20 metara, Olsen je odbio loptu u gredu od koje se odbila na nogu Morati koji nije mogao promašiti.

Španjolska je tako natjecanje u skupini okončala s 19 bodova, četiri više od druge Švedske koja će u dodatne kvalifikacije.

Iz Europe su se još ranije na SP plasirali Hrvatska, Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, praktički je to uspjelo i Engleskoj koja u ponedjeljak samo ne smije izgubiti od San Marina, dok se preiostala dva izravna putnika traže između Italije i Švicarske u ponedjeljak te Nizozemske i Norveške u utorak.

Tagovi: nogometna reprezentacija Srbije, Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE