GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija razbila Švedsku i stigla na korak od elitnog ranga Lige nacija

Srbija razbila Švedsku i stigla na korak od elitnog ranga Lige nacija
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2022 / 22:55
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Nogometaši Srbije ubjedljivo su pobijedili Švedsku u meču 5. kola Lige nacija (B) rezultatom 4:1 i u posljednjem kolu protiv Norveške u gostima igrat će za plasman u elitni rang ovog UEFA-inog takmičenja.

Srbija je bolje otvorila meč i imala je veliku šansu u 14. minuti preko Živkovića, ali sa svega nekoliko metara ovaj krilni igrač nije uspio postići gol i odmah na drugoj strani uslijedila je žestoka kazna.

Kuluševski je dodao do Claessona, a ovaj mirno matira golmana Srbije i dovodi Šveđane u vodstvo. Ipak, slavlje gostiju je trajalo samo tri minute jer je Mitrović poravnao na 1:1 u 18. minuti, a u finišu prvog poluvremena, ovaj ubojiti golgeter koji nastupa za Fulham postiže svoj drugi gol i donosi potpuni preokret Srbiji.

U 50. minuti Mitrović je krunisao sjajnu utakmicu i golom za 3:1 kompletirao hat-trick, a konačnih 4:1 postavio je Lukić golom u 70. minuti.

Srbija sada ima 10 osvojenih bodova, koliko ima i Norveška koja je ranije izgubila od Slovenije sa 2:1, pa će tako u posljednjem kolu igrati za prolazak u elitni rang Lige nacija i za taj uspjeh će im trebati pobjeda, s obzirom na to da su u prvom meču od Norvežana izgubili sa 1:0.

U ostalim mečevima koji su odigrani večeras, Portugal je u A ligi ubjedljivo slavio protiv Češke u gostima rezultatom 4:0, dok je Španija iznenađujuće izgubila od Švicarske na svom terenu rezultatom 2:1.

U B ligi odigrana su još dva susreta, Izrael je na svom terenu bio bolji od Albanije sa 2:1, dok je Škotska identičnim rezultatom bila bolja od Irske. U C ligi je odigran jedan meč, a Kipar je na svom terenu bio bolji od Grčke s minimalnih 1:0.

Fotografija: Starsport

Tagovi: Aleksandar Mitrović, reprezentacija Srbije
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE