GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sportska inspekcija pokreće nadzor nad Dinamom

Sportska inspekcija pokreće nadzor nad Dinamom
NADZOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2023 / 17:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Samostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio je u razdoblju od 21. prosinca 2022. do 10. siječnja ove godine više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti u radu i postupanju tijela upravljanja GNK Dinamo, priopćeno je iz ministarstva.

Predstavke kojima se u bitnome ukazuje kako sjednica Skupštine GNK Dinamo od 12. prosinca prošle godine nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine. Također, zaključci Nadzornog odbora od 22. prosinca 2022. koji se odnose na odluke donesene na spornoj sjednici Skupštine Kluba nisu u skladu s odredbama Statuta Kluba proslijeđene su temeljem članka 17. Zakona o sportskoj inspekciji Gradskom uredu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba, tvrdi ministarstvo turizma i sporta.

Naime, odredbama članka 2. Zakona o sportskoj inspekciji propisano je kako sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom. Budući da pitanje sazivanja i održavanja sjednica skupštine sportskih udruga nije regulirano Zakonom o sportu nadzor nad ispravnošću sazivanja i održavanja sjednica skupštine nije u nadležnosti sportske inspekcije.

S obzirom na to da jedna od predstavki sadrži i navode koji se odnose na možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova članova tijela upravljanja GNK Dinamo propisanih člankom 111. Zakona o sportu te možebitnu neusklađenost općih akata Kluba sa Zakonom o sportu, na navedene okolnosti provest će se inspekcijski nadzor, a podnositelj će biti obaviješten o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama i radnjama, tvrdi ministarstvo turizma i sporta.

Tagovi: Sportska inspekcija, Dinamo
PROČITAJ I OVO
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE