GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spašavanje Cibone: Aco se povukao, čeka se dvojac Matasić-Šerić i njihov navodni investitor

Spašavanje Cibone: Aco se povukao, čeka se dvojac Matasić-Šerić i njihov navodni investitor
KAKO DALJE?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2022 / 18:21
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Aco Petrović jučer je javno povukao potez...

”S obzirom da Cibona ide dalje istim putem akcija za spas kluba MSC obustavlja svoje aktivnosti i zahvaljuje svima koji su donirali novac. Isti će biti vraćen do kraja srpnja!” napisao je Aco Petrović na svom Twitter profilu.

Što Acine riječi znače po pitanju Cibonine sudbine?

Aco je akciju prikupljanja novca preko udruge Mi smo Cibona pokrenuo u lipnju kada se činilo izvjesnim da Ciboni prijeti gašenje. Nadao se da može skupiti barem dva milijuna eura, a skupio je između 400 i 500 tisuća eura. I svaka mu čast na inicijativi, na entuzijazmu, na svemu što je pokušao napraviti kako bi spasio Cibonu. U konačnici, i tih prikupljenih 500-tinjak tisuća eura nikako nisu zanemariv novac. Oni su i dokaz kako još uvijek postoje ljudi koji vole taj klub, pišu Sportske novosti.

Acina nezavršena inicijativa ipak je donijela dobrih stvari Ciboni. Kako je krenuo sa svojom akcijom, tako je uspio “probuditi” aktualnu vlast u klubu, koja je do tog trenutka izgledala kao da se predala. Ivan Matasić (u ulozi direktora), Tomislav Šerić (kao najaktivniji član Skupštine kluba) i Marin Rozić (sportski direktor) trojac je koji je zasukao rukave te čini se pronašao određene “investitore” koji bi jako skoro - već sljedeći tjedan - trebali u klub ubrizgati neki novac. Teško je reći koliki, priča se o milijun do dva milijuna eura, što bi trebali biti dovoljno da Vukovi normalno startaju u sezonu.

Samo Matasić i Šerić znaju ime ili imena tih investitora. A oni čvrsto šute, ovaj put jako oprezni, jer u međuvremenu su naučili da posao nije završen sve dok ugovor nije potpisan. Ili dok novac nije na računu. Navodno bi oni nešto o toj temi trebali reći u sljedećih 10-tak dana.

Postojala je ideja, koja je bila osnažena s nekoliko sastanaka, da se aktualni čelnici Cibone udruže s Acom i s njegovim ljudima, te da novac koji bi prikupila i jedna i druga strana stave “na hrpu”, ali danas ta opcija više nije aktualna. Aco je odbio, jer je plan udruge Mi smo Cibona bio preuzeti klub te ga spašavati na svoj način, a ne pridružiti se aktualnoj strukturi kluba. Aci je bilo ponuđeno mjesto u klubu, mogao ga je navodno birati funkciju, ali nije želio “izdati ljude” koji su stajali uz njega i koji su kompletnu inicijativu za spas Cibone doživjeli kao zajednički, ne kao Acin projekt. Aco je samo bio isturen.

U Acinom kratkom obraćanju putem Twittera stoji rečenica da “Cibona ide dalje istim putem”, koja jasno oslikava njegov stav po pitanju rada i ideja Matasića, Šerića i ostalih iz kluba. Što onemogućava bilo kakvu vrstu suradnje.

Gledajući sve to sa strane možemo tek zaključiti da je šteta što nije došlo do “konekcije” između dva tabora, jer tih 500-tinjak tisuća eura Ciboni bi bila golema financijska injekcija.

Cibona je u međuvremenu ostala bez gotovo cijele momčadi i trenera. Aktualni čelnici su se uredno prijavili za natjecanje u ABA ligi i sljedeće sezone, što se pak neće svidjeti čelnicima Hrvatskog košarkaškog saveza, koji su tražili izlazak svih hrvatskih klubova iz ABA lige. Kakva će biti momčad i tko će je voditi iz ove je perspektive teško predviđati. Van se probila informacija da bi Marin Rozić želio Josipa Sesara na poziciji trenera, ali malo je rano o tome nešto ozbiljnije pričati. Idemo pričekati da tandem Matasić - Šerić napokon otvori karte.

Aco ih je otvorio i otišao, sada su samo oni za stolom...

Tagovi: Aco Petrović, Tomislav Šerić, Aleksandar Petrović, Cibona, Ivan Matasić, Marin Rozić, Josip Sesar
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE