GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolski klubovi najavili štrajk zbog Superlige

Španjolski klubovi najavili štrajk zbog Superlige
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2022 / 17:10
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Predsjednik španjolske nogometne La Lige Javier Tebas najavio je mogućnost štrajka 28. listopada nakon što je španjolska Vlada donijela Zakon o sportu, čije bi odredbe mogle olakšati pokretanje Superlige, objavio je radio COPE.

Čak 39 od 42 kluba iz prve dvije španjolske lige navodno je protiv novog zakona, a samo se Real Madrid, Barcelona i Athletic Bilbao ne protive povlačenju spornih amandmana. Međutim, klubovi će podržati štrajk ukoliko do njega dođe.

Predsjednik La Lige sazvao je izvanrednu skupštinu 27. listopada, nakon koje bi idućeg dana nogomet u La Ligi i Segundi mogao stati.

Kako prenose španjolski mediji, predstavnici La Lige prošlog su se tjedna sastali s ministrom kulture i sporta Miquelom Icetom izrazivši zabrinutost zbog uloge koju novi Zakon o sportu dopušta Superligi.

Klubovi su nakon susreta s Icetom otišli prilično zadovoljni i činilo se da se pozicije približavaju. Međutim, naknadno je iz zakona povučeno nekoliko amandmana, a najvažniji je onaj koji je trebao omogućiti Španjolskom nogometnom savezu i La Ligi mogućnost odbijanja licence bilo kojem klubu ako igra u natjecanju koje ne priznaju nacionalni, europski ili međunarodni savezi. Uklanjanje tog amandmana izazvalo je bijes vodstva La Lige.

Novu lavinu oko nogometne Superlige pokrenula je nedavna izjava Bernda Reicharta, novog izvršnog direktora kompanije A22 Sports Management, koji je poručio kako Superliga nije mrtva i kako bi mogla krenuti već od sezone 2024/25.

"Projekt je vrlo živ premda ima nekih koji ga žele proglasiti mrtvim. Postoje klubovi u Europi koji sigurno dijele viziju Juventusa, Real Madrida i Barcelone, a sada imaju priliku podijeliti što misle. Postoji široki konsenzus da je nogometu potrebna reforma. Nogomet ne može nastaviti kako je sada dizajniran," poručio je Reichart.

Tagovi: Superliga, Primera, La Liga, španjolski klubovi, Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE