GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolci sipaju pohvale na Modrićev račun

Španjolci sipaju pohvale na Modrićev račun
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2023 / 08:55
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - U finalu Svjetskog klupskog prvenstva odigranog u marokanskom Rabatu, Real Madrid je s 5:3 pobijedio saudijski Al Hilal i po peti se put u svojoj povijesti okrunio naslovom klupskog prvaka svijeta.

Po dva gola za momčad Carla Ancelottija zabili su Vinicius Junior i Federico Valverde, a Karim Beznema je dodao još jedan. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić igrao je do 74. minute (kada ga je zamijenio Marco Asensio), te je tako s "kraljevskim klubom" osvojio ukupno 22. trofej otkad je, u kolovozu 2012., stigao na Santiago Bernabeu.

Od Hrvata su više trofeja u Realovom dresu osvojili samo Marcelo (25), Benzema (23) i Paolo Gento (23). Tijekom vremena kojeg je proveo na travnjaku u utakmici s Al Hilalom, Modrić je imao 94 dodira s loptom, 92% točnih dodavanja (79/86) i 67% (4/6) uspješnih dugih paseva. Po završetku utakmice na Moulay Abdallah stadionu, španjolski mediji ponovno su se naklonili 37-godišnjem hrvatskom veznjaku.

"U velikim večerima Ancelotti je jasan i ne oklijeva sa svojom prvom jedanaestorkom, a u njoj su Modrić i Kroos, i tu nema rasprave. Hrvat i Nijemac bili su starteri na obje utakmice Svjetskog klupskog prvenstva, a startat će i na Anfieldu protiv Liverpoola. Ceballos i Rodrygo pritišču, ali trozubac Modrić-Kroos-Tchouaméni je nedodirljiv", piše Marca pa dodaje je na terenu bilo puno "iskri" Modrićeve klase.

AS u tekstu "Povratak klasici" također govori o tome kako se Realov strateg, kad stignu važne utakmice, uvijek odlučuje za poznatu liniju u sredini terena predvođenu Modrićem, ističući kako je to Ancelottijev vezni red za "velike stvari".

Posebno je zanimljiv način na koji je El Mundo komentirao Ancelottijevu odluku da u finalu klupskog SP-a da prednost provjerenim snagama

- Ancelotti zna da se veličina ne uči, ona dolazi kao standard. Iz tog razloga nije oklijevao krenuti s Modrićem, Kroosom i Benzemom - stoji u tekstu.

Tagovi: Luka Modrić, Real Madrid, Carlo Ancelotti, Karim Benzema
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE