GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SP u jedrenju na dasci u disciplini slalom: Hrvatski natjecatelji Enrico Marotti i Palma Čargo drugi i treći

SP u jedrenju na dasci u disciplini slalom: Hrvatski natjecatelji Enrico Marotti i Palma Čargo drugi i treći
JEDRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 19:51
Autor: SEEbiz
BOL – Poljak Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes pobjednici su Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci zbog kojeg proteklih tjedan dana najbolji svjetski windsurferi okupirali Bol na Braču te tako dodatno zainteresirali i zabavili brojne turiste i sportske entuzijaste. Tijekom ukupno šest dana natjecanja 39 muškaraca i jedanaest žena natjecali su se u ukupno 15 zasebnih regata.

Odlični su bili i hrvatski natjecatelji Enrico Marotti koji je s početnog četvrtog mjesta izvrsnom vožnjom završio drugi u ukupnom poretku ispred Mattea Iachina iz Italije, te Palma Čargo koja je završila druga u foil konkurenciji i treća u fin (peraja) konkurenciji. U natjecanju na perajama od Palme je bila brža drugoplasirana Francuskinja Tuesday-Lou Judd. Luka Mratović bio je 18., Matko Jovanović 29. , Ian Anić 32., Ivica Podrug 36., te Mistral Matulja 38. U ženskoj konkurenciji Katarina Pelivan je bila osma, Lara Bulić deveta i Urška Kavčič Desnica deseta u natjecanju na peraji.

„Sretan sam dao sam sve od sebe, izvrsno sam vozio a oprema je bila brza i dobro odabrana. Jako sam zadovoljan rezultatima. Čestitam svim natjecateljima na izvrsnoj borbi, svi su bili fantastični i time mi je ovaj uspjeh još draži„ rekao je Enrico Marotti, inače iz Voloskog, višestruki prvak Hrvatske, amaterski svjetski prvak 2018. i vjerojatno naš najbolji slalomaš svih vremena.

Dvadeset jednogodišnja Palma Čargo iz Splita, koja se priprema i za Olimpijske igre u Parizu 2024. bila je sličnoga mišljenja: „Predivno mi je bilo ostvariti ovako dobar rezultat na home spotu. Odlično sam se osjećala cijelu regatu i to se vidjelo i na rezultatima. Čestitam pobjednici i svim natjecateljicama koje, moram priznati, nije bilo lako prestići“ rekla je.

PWA Bolu ove se godine prvi puta odvija na samome Zlatnom ratu a prvi je puta i da se boduje za prvenstvo najvećim brojem bodova što je omogućilo da u Hrvatskoj pogledamo sportske bravure najboljih natjecatelja svjetskoga windsurfinga.

„Izuzetno sam zadovoljan regatom i vremenom koje nas je poslužilo, uvjeti su bili fantastični. Najviše sam zadovoljan što se Bol pokazao u svom punom svjetlu kao jedna od najatraktivnijih svjetskih destinacija i za windsurf, a čini mi se i da plaža Zlatni rat nikad nije izgledala ljepše nego ovih dana kada je pokazala i svoju sportsku stranu. Zahvaljujem općini Bol, turističkoj zajednici i poduzećima na ukazanom povjerenju i veselim se dolasku svjetske windsurf elite u Hrvatsku i idućih godina.“ rekao je Toni Bulić, organizator regate, dugogodišnji zaljubljenik u sport i vlasnik Zoo station Bol – kultne „stanice“ za jedrenje na dasci u Hrvatskoj.

Bol na Braču pokazao se kao prava windsurferska meka s jakim maestralom i općenito izvrsnim uvjetima za svjetsko prvenstvo a kojima je uvelike doprinijela i ljepota plaže Zlatni rat. Najbolji svjetski windsurferi iz Hrvatske odlaze s odličnim dojmovima i lijepim uspomenama kojima će dodatno promovirati našu turističku i sportsku ponudu, dok na Zlatni rat u rujnu odmjeriti snage dolaze natjecatelji u olimpijskoj klasi IQ foil.

Fotografije: Roni Marinković i Clive Bevan @clivebevanphoto

Tagovi: jedrenje na dasci, Maciek Rutkowski i Nizozemka Sara Wennekes, Enrico Marotti, Palma Čargo,
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE