GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SP Katar: FIFA plaća klubovima 10.000 eura dnevno po igraču

SP Katar: FIFA plaća klubovima 10.000 eura dnevno po igraču
ISPLATA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2022 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
NYON - Krovna nogometna organizacija FIFA isplaćivat će klubovima čiji igrači nastupaju na Svjetskom prvenstvu oko 10.000 eura dnevno po igraču, od početka reprezentativnog okupljanja do eliminacije na prvenstvu.

Obračun je počeo teći u ponedjeljak, a putem “programa pomoći klubovima” bit će podijeljeno 194 milijuna eura (200 milijuna američkih dolara) među 416 klubova.

“Točno. Mi ćemo za Antu Budimira dobiti minimalno oko 180.000 eura, u slučaju da Hrvatska ne prođe skupinu na Svjetskom prvenstvu”, kaže Osasunin glasnogovornik Santiago Zuza u telefonskom razgovoru za Hinu.

Osasuna, sedmoplasirana momčad prvenstva Španjolske, na Svjetskom prvenstvu koje za tri dana počinje u Kataru imat će dvojicu igrača.

Osim hrvatskog napadača Budimira (31) ima i marokanskog krilnog napadača Eza Abdea (20). Upravo će njih dvojica biti na suprotnim stranama u prvoj utakmici 23.studenog kada se sastanu Hrvatska i Maroko. U skupini su još Belgija i Kanada.

Prođe li Hrvatska skupinu, zbog Budimira će klubu iz sjevernog grada Pamplone sjesti na račun 220.000 eura bez obzira koliko on igrao i koliko golova postigao.

Ponovi li Hrvatska rezultat od prije četiri godine iz Rusije i plasira se u finale Osasuni će pripasti maksimalnih 370.000 eura.

FIFA time isplaćuje naknadu klubovima jer svoje igrače puštaju na reprezentativna okupljanja gdje im prijete potencijalne ozljede. Novac ide klubovima u kojima je igrač proveo posljednje dvije godine.

S obzirom da Budimir, lani najbolji strijelac Osasune, za tu momčad nastupa od ljeta 2020. sav novac će pripasti klubu sa stadiona El Sadar.

Slučaj Ezea Abdea je drugačiji. On je prošle sezone bio u Barceloni, a pretprošle u Herculesu. Osasuni će stoga pripasti minimalno jedna trećina FIFA-ine naknade za njega a ostatak spomenutim klubovima jer se u izračun izimaju u obzir tri posljednje sezone 2020./2021., 2021./2022. te aktualna 2022./2023.

Osasuna, međutim, smatra da bi trebala dobiti više novca u odnosu na Hercules i Barcelonu jer bi jedino ona snosila posljedice u slučaju igračeve ozljede na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Tagovi: FIFA, SP u Kataru, isplata odštete po igraču
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE