GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SP hokej: Kanada u opasnosti da prvi put ne prođe u četvrtfinale

SP hokej: Kanada u opasnosti da prvi put ne prođe u četvrtfinale
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 15:05
Autor: SEEbiz / H
RIGA - Hokejaška reprezentacija Kanade mogla bi po prvi put u povijesti ostati bez plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva elitne skupine, u susretu posljednjeg kola skupine B u Rigi Kanađani su osvojili samo bod izgubivši od Finaca sa 2-3 (1-0, 1-1, 0-1; 0-1) nakon izvođenja kaznenih uaraca.

Nakon poraza Kazahstana od Norveške u ponedjeljak, Kanada je ponovno imala sve u svojim rukama te joj je za osiguranje plasmana u četvrtfinale bila potrebna bilo kakva pobjeda protiv Finske. Dvoboj je odlično počeo za Kanadu koja je povela nakon samo minutu i pol igre golom Brandona Pirrija (1:30), ali nije nastavila u tom ritmu. Finska je u nastavku zaigrala angažiranije i poravnala Arttua Ruotsalainena (21:11), no Kanadu je u novo vodstvo doveo Maxime Comtois (28:18). Tih 2-1 stajalo je dve do četiri minute prije kraja, a onda je Ruotsalainen (56:00) svojim drugim golom poravnao na 2-2 i odveo susret u produžetak.

Kako u dodatnih pet minuta nije bilo pogodaka pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca u kojima su uspješniji bili Finci, a među uspješnim izvođačima bio je i Ruotsalainen koji je tako izrastao u kanadskog "krvnika".

Ovim bodom Kanada je došla u nezavidnu situaciju da njezin plasman u četvrtfinale ovisi o drugima. Kanada je natjecanje u skupini završila sa 10 bodova, koliko ima i Kazahstan, a bod manje uz utakmicu manje imaju Njemačka i Latvija koje će igrati međusobno od 19.15 sati te će pobjednik tog dvoboja završiti na trećem mjestu u skupini. Kanada još uvijek može proći u četvrtfinale, ali za to joj je potrebno da susret Latvije i Njemačke ne ode u produžetak. Tada će Kanada završiti kao četvrta u skupini jer je svladala Kazahstan u međusobnom susretu, no ukoliko Latvija i Njemačka odigraju neodlučeno nakon 60 minuta, tada će obje te reprezentacije proći u četvrtfinale, a produžetak ili raspucavanje će samo odlučivati o tome koja će reprezentacija završiti treća, a koja četvrta.

Finska je, pak, natjecanje u skupini završila sa 17 bodova te će najvjerojatnije završiti kao druga u skupini jer druge SAD imaju 15 bodova i preskočit će Finsku ako pobijede Italiju koja dosada nije osvojila niti jedan bod.

U skupini A Švicarska je praktički osigurala drugo mjesto u skupini 6-3 (2-1, 4-1, 0-1) pobjedom protiv Velike Britanije. Strijelci za Švicarsku bili su Gregory Hofmann (10:31), Romain Loeffel (16:42), Santeri Alatalo (30:07), Christoph Bertschy (30:20, 36:09) i Nico Hischier (37:45), dok su za Britance uspješni bili Liam Kirk (11:08, 25:34) i Brendan Connolly (53:58).

Švicarska je trenutačno preuzela čelo skupine sa 15 bodova, ali bod manje ima druga Rusija koja će preskočiti Švicarsku ukoliko večeras svlada Bjelorusiju. Slijede Slovačka sa 12 i Češka s devet bodova koje će od 15.15 sati igrati za treće mjesto u skupini, dok je Velika Britanija završila natjecanje s četiri boda.

Tagovi: hokej na ledu, Kanada
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE