GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Southgate na klupi Engleske do kraja 2024.

Southgate na klupi Engleske do kraja 2024.
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2021 / 13:49
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Garteth Southgate je potpisao novi ugovor s Engleskim nogometnim savezom (FA) prema kojem bi trebao ostati na izborničkoj klupi engleske nogometne reprezentacije sve do kraja 2024., objavili su u ponedjeljak iz krovne engleske nogometne organizacije.

Southgateov prijašnji ugovor je bio važeći do kraja Svjetskog prvenstva u Kataru, koje će biti održano od 21. studenoga do 18. prosinca sljedeće godine.

Uz Southgate na klupi "Tri lava" ostaje i njegov pomoćnik Steve Holland.

"Oduševljen sam što smo Steve i ja uspjeli zadržati svoje pozicije. Za mene je nevjerojatna čast voditi ovu momčad", izjavio je 51-godišnji izbornik engleske reprezentacije u službenom priopćenju u kojem je zahvalio čelnicima Saveza, igračima i pomoćnom osoblju u momčadi.

"Pred nama je velika prilika i znam da su i navijači uzbuđeni zbog onoga što ovaj sastav može postići u budućnosti", dodao je izbornik koji je reprezentaciju preuzeo 2016., nakon odlaska Sama Allardaycea i ostvario respektabilne rezultate.

Pod njegovim vodstvom Engleska je došla do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, gdje je poražena od Hrvatske u produžetku, a ove je godine Engleska došla do finala Europskog prvenstva u kojem je na Wembleyju poražena od Italije u raspucavanju s "bijele točke".

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. Englezi su osvojili prvo mjesto u svojoj skupini sa osam pobjeda i dva neodlučena ishoda, a ne treba zaboraviti ni plasman u polufinale prvog izdanja Lige nacija 2019.

Pod Southgateovim vodstvom stasala je nova generacija engleskih reprezentativaca pred kojima je svjetla budućnost, s obzirom na ono što su pokazali na Europskom prvenstvu, gdje su Englezi imali prosječno najmlađi sastav, kao i u ovogodišnjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tagovi: Gareth Southgate, Engleska
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE