GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sosa: Postoji mogućnost da zaigram za Njemačku

Sosa: Postoji mogućnost da zaigram za Njemačku
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2021 / 10:27
Autor: SEEbiz
STUTTGART - Njemački mediji jučer su objavili kako će bi hrvatski mladi reprezentativac Borna Sosa (23) mogao zaigrati za Njemačku na Euru nakon što je dobio njemačku putovnicu, a sada se napokon oglasio i sam Borna. Vijesti nisu dobre.

Borna Sosa (23), nadareni mladi hrvatski reprezentativac i bek Stuttgarta, u tajnosti je dobio njemačku putovnicu, a Bild je u međuvremenu objavio da ga je njemački izbornik Joachim Löw stavio na širi popis igrača na koje računa za Europsko prvenstvo!

Jasno, u Hrvatskom nogometnom savezu nisu imali blage veze što se događa iako je Sosa bio na širem popisu naše reprezentacije još uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. No, znakovito je da do sada Sosa nije odigrao niti jednu utakmicu za A selekciju! Prema Fifinim pravilima može slobodno igrati za bilo koju drugu A selekciju...

'Borna Sosa je na našem radaru, redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije', rekao je za HNS izbornik Zlatko Dalić te dodao:

'Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i da se tako još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije...'

A u petak navečer Stuttgart je u prvoj utakmici 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva svladao Augsburg 2:1, Borna Sosa je odigrao svih 90 minuta u pobjedničkoj momčadi, da bi nakon utakmice stao pred televizijske kamere. Ono što je rekao nije nimalo ohrabrujuće...

'Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom (direktor njemačke reprezentacije) i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku', rekao je Borna Sosa, a na pitanje znači li to da bi na Euru mogao igrati za Njemačku odgovorio je:

'Da, postoji mogućnost!'

I tako, hrvatska bi vrlo lako mogla ostati bez sjajnog nogometaša. Optimisti će reći da još ima nade, ali... Možda nakon ovih Sosinih izjava Davor Šuker i Zlatko Dalić izvuku nekog asa iz rukava, no teško će učiniti nešto konkretno ako je Borna Sosa već odlučio. A to, barem se sada tako čini, nisu dobre vijesti za hrvatski nogomet...

Tagovi: Brona Sosa, Njemačka, Hrvatska, Zlatko Dalić
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE