GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sosa: Nije istina da mi je Dalić rekao da ću debitirati protiv Malte

Sosa: Nije istina da mi je Dalić rekao da ću debitirati protiv Malte
DEMANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2021 / 09:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Borna Sosa demantirao je tvrdnje izbornika Zlatka Dalića da mu je jamčio poziv u A reprezentaciju u utakmici protiv Malte u ožujku.

Odlučio sam se za Njemačku jer smatram da već imam 24 godine, tri godine igram u Bundesligi, a i dalje sam bez nastupa u A reprezentaciji. Shvatio sam da Hrvatska ne računa na mene i da smatraju da na mojoj poziciji imaju bolje igrače. Poštujem taj stav i njihovu odluku, nema ljutnje i ostajemo u dobrim odnosima. Moja je odluka da odem igrati za Njemačku, rekao je Sosa u razgovoru za Index.

Jesi li o tome ranije pričao s ljudima iz HNS-a?

Nisam tip koji čeka da drugi povlače poteze, ja ih povlačim kad mislim da je to dobro i potrebno. Odluku sam donio osobno. Ove sezone nisam imao nikakav kontakt s osobama iz hrvatske A reprezentacije i nitko me nikada nije zvao iz HNS-a. Prvi put s Dalićem sam razgovarao jutros, kada je izašla vijest da sam se odlučio za reprezentaciju Njemačke.

Je li istina da si dobio garanciju da ćeš debitirati protiv Malte u kvalifikacijama za Katar?

To nije istina. Dalić mi nije rekao da ću debitirati protiv Malte niti smo ikada razgovarali. Postojale su špekulacije, pričalo se o tome, i vi ste pisali da je Dalić o tome govorio, sve je to bilo nešto u rukavicama. Službeno nikad nisam dobio nikakav poziv iz reprezentacije Hrvatske.

Je li Ivica Olić dolazio na utakmice Stuttgarta i pratio tvoje nastupe? Kazali su nam da je Olić, sad već bivši pomoćnik izbornika Dalića, bio zadužen da te prati i izvijesti o planovima izbornika Dalića.

Olić nije dolazio, koliko sam ja upoznat. Ne znam koja je njegova uloga, ali preko treće osobe mi je prenio da ću u ožujku biti pozvan u A reprezentaciju, dakle u ciklusu otvaranja kvalifikacija za SP u Kataru. S Olićem nikad nisam razgovarao, bilo je nekih poruka preko posrednika i nisam to shvatio ozbiljno. Jedini poziv koji sam ikada dobio iz Hrvatske poslao mi je izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan i ja sam se, kao što znate, odazivao. Igrao sam u kvalifikacijama za Euro na koje smo se plasirali.

Jesi li ikada upoznao izbornika Dalića?

Ne sjećam se, mislim da sam ga jednom u životu vidio, ništa službeno. Ovako, u HNS-u su dva mjeseca imali informaciju da imam ponudu Njemačke. Ja sam osobno to javio jednom direktoru.

O kome je riječ, u HNS-u nema puno direktora?

Nije važno, zaista ne bih o imenima. Gotovo je. Rekao sam im da imam ponudu Njemačke i da s njima razgovaram. To je bilo to, nitko mi se iz HNS-a nije obratio nakon toga. Oni su donijeli svoju odluku, ja sam donio svoju, nema nikakvog zla i ne treba stvarati tenzije.

Tagovi: Borna Sosa, Zlatko Dalić, Ivica Olić, Joachim Löw, Oliver Bierhoff, Stuttgart
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE