GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šokantne izjave Ede Pezzija

Šokantne izjave Ede Pezzija
SKANDALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 16:04
Autor: SEEbiz / tportal
SPLIT - Proslavljeni hrvatski sportski novinar Edo Pezzi (80) u utorak je gostovao u emisiji Studio 4 na HRT-u te je komentirao finale Europskog nogometnog prvenstva.

Pezzi se posebno dotakao engleske reprezentacije, a njegove su neočekivano ksenofobne izjave - izrečene na javnoj televiziji - izazvale buru reakcija

Komentirao je Edo Pezzi (80) samu završnicu Europskog prvenstva u nogometu, a potom odlučio elaborirati i u svojoj interpretaciji dokučiti poraz Engleske u finalu s Talijanima.

- Ja sam priželjkivao da Italija pobijedi autogolom Engleza u 120. minuti. Oni su davno prestali biti gentlemani. I ovo klečanje i ovo skidanje. Ono brutalno skidanje srebrne medalje, to je sramota za jednu naciju koja se maksimalno pokvarila. Ja sam živio u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svjetskom prvenstvu 1966. u nogometu', započeo je Pezzi svoju analizu, a potom izazvao skandal svojim ksenofobnim izjavama:

Sve to baš u trenucima kad Englesku potresaju rasistički ispadi prema reprezentativcima koji su u finalu promašili penale. Problem? Sva su trojica tamnoputi! Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka nisu uspjeli zabiti, a odmah po svršetku finala našli su se na meti rasističkih poruka na društvenim mrežama.

Engleska policija istražuje sve rasističke i ksenofobne poruke koje su reprezentativci dobili, cijeli je svijet zgrožen, ali ne i Edo Pezzi. On je analizu finala Eura nastavio 'po svome'...

- Englezi su previše napuhani, oni previše misle da su oni jedini i kako oni kažu 'izmislili smo nogomet', tako da sva ova zezancija, gdje su talijanski igrači sad rekli 'Nogomet se vratio kući', ali su mislili na Rim, mene veseli. Mislim da je na kraju krajeva sve došlo na svoje i da je ovo pošteni epilog prvenstva. Ovima još treba da 40, 50 godina čekaju. Oni su Svjetsko prvenstvo osvojili protiv Nijemaca na mali lopovluk. Sjećate se gola Geoffa Hursta, je li prošla lopta ili nije? Nije bilo ove tehnologije kao danas. Sad su skoro to ponovili i dobro da im se ovo dogodilo. Neka se malo otrijezne, jer oni su ipak daleko od onog nogometa koji igraju. Sve ove sredozemne zemlje koje imaju i duha, imaju i majstora, imaju svega. Oni imaju naboj, oni imaju želju, a ja to ne volim. Taj nogomet ja apsolutno ne volim', zaključio je Edo Pezzi.

Tagovi: Edo Pezzi, Engleska, Italija, EURO 2020
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE