GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sofia Kenin pobjednica Australian Opena

Sofia Kenin pobjednica Australian Opena
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2020 / 13:38
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Američka 21-godišnja tenisačica Sofia Kenin nova je pobjednica Australian Opena u Melbourneu, gdje je u subotnjem finalu odigranom u Rod Laver Areni svladala 26-godišnju Španjolku Garbine Muguruzu sa 4-6, 6-2, 6-2 nakon dva sata i tri minute igre.

Kenin je rođena u Moskvi, a već kao 7-godišnjakinja je izjavila kako je cilj postati pobjednicom na Grand Slam turniru, što je u subotu i ostvarila u Melbourne Parku.

Muguruza je u prvom setu iskoristila nervozan početak i pogreške američke tenisačice te došla do prednosti 4-2. Kenin je u sedmom gemu spasila 0-40 i došla do 4-4, ali je Španjolka osvojila sljedeća dva gema i došla na jedan set od osvajanja trećeg Grand Slam trofeja.

No, Kenin je u ostatku meča prestala promašivati i u preostala dva seta napravila samo osam neforsiranih pogrešaka, dok ih je Muguruza napravila čak 28 i skupo platila dvostruke pogreške. Kenin je prelomila meč, kad je u petom gemu trećeg seta spasila 0-40 te nizom od četiri osvojena gema stigla do najveće pobjede u karijeri, postavši osma različita pobjednica na posljednjih 12 Grand Slam turnira.

Za najveći trijumf u karijeri u svom prvom finalu na Grand Slam turnirima Kenin je zaradila 4,12 milijuna australskih dolara. Garbine Muguruza je osvojila 2,065 milijuna australskih dolara za svoj drugi poraz u četvrtom finalu. Bila je pobjednica u Parizu 2016. i u Wimbledonu 2017., gdje je izgubila finale 2015.

Kenin će na novoj WTA ljestvici osvanuti na 7. mjestu i biti najbolje rangirana američka tenisačica, dok će se Muguruza vratiti među 20 najboljih na svijetu i od ponedjeljka biti 16. igračica svijeta.

Tagovi: Sofia Kenin, Australian Open, Garbine Muguruza
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE