GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija u drami svladala Švedsku, Hrvatska ostala u igri za drugi krug

Slovenija u drami svladala Švedsku, Hrvatska ostala u igri za drugi krug
KVALIFIKACIJE ZA SP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2022 / 20:30
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Slovenski košarkaši su u dramatičnoj završnici dvoboja u Stockholmu pobijedili reprezentaciju Švedske sa 84-81 (22-17, 19-24, 29-20, 14-20) i tako ostavili mogućnost hrvatskim košarkašima da se pobjedom nad Finskom u Rijeci (20 sati) plasiraju u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Iako je momčad koju predvodi Luka Dončić imala 12 koševa prednosti (73-61) nešto više od osam minuta prije kraja utakmice, Šveđani su velikim preokretom uspjeli doći u poziciju za pobjedu koja bi im donijela plasman u drugi kvalifikacijski ciklus.

Šveđani su 2:43 minuta prije kraja vodili sa 79-77, ali je u sljedećem slovenskom napadu tricu pogodio Zoran Dragić. Pantazr je s pogođena dva slobodna bacanja ponovno donio prednost domaćoj reprezentaciji (81-80), da bi Goran Dragić položio za 82-81 na 1:27 minuta do kraja.

U reviji pogrešaka i promašaja Šveđani su šest sekundi prije kraja imali tricu za pobjedu, ali je Pelle Larsson otvoreni šut jedva dobacio do obruča. Dončić je uhvatio loptu, a konačnih 84-81 postavio je Goran Dragić s dva pogođena slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja.

Dončić je dvoboj završio sa 31 košem, 10 skokova i šest asistencija, ali i pet izgubljenih lopti koje su mogle biti pogubne za Sloveniju, ali i Hrvatsku. Goran Dragić je postigao 20 koševa, a Zoran Dragić i Mike Tobey po osam.

Šveđane je sa 24 poena i devet asistencija predvodio Ludvig Hakanson, a Simon Birgander je ubacio 15 koševa uz sedam skokova.

Finska je već prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini s učinkom 4-1, Slovenija će biti druga sa 4-2, a uspije li Hrvatska svladati Finsku s učinkom 2-4 će završiti ispred Švedske (2-4) zbog bolje koš-razlike u međusobnim dvobojima.

Foto: Nik Erik Neubauer

Tagovi: košarkaška reprezentacija Slovenije, Zoran Dragić, Goran Dragić, Luka Dončić
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE