GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sljeme: Zubčić peti, pobjednik Nijemac Strasser

Sljeme: Zubčić peti, pobjednik Nijemac Strasser
SLALOM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Filip Zubčić je osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, zaostavši za iznenađujućim pobjednikom Nijemcom Linuso Strasserom za 47 stotinki, a u Top 15 Zubčiću su se pridružili Matej Vidović kao 12. i Samuel Kolega na 15. poziciji.

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Sjajno su svoje startne pozicije u drugoj vožnji iskoristili Samuel Kolega i Matej Vidović. Kolega je startao kao prvi i postavio vrijeme koje je do kraja uspio nadmašiti samo Austrijanac Michael Matt za 25 stotinki, što je Kolegi donijelo 15. mjesto, a Mattu četvrto.

Matej Vidović je trećim rezultatom u drugoj vožnji skočio za devet pozicija i popravio rezultat karijere u slalomu, 15. mjesto iz 2019. sa Sljemena.

Filip Zubčić je u teškim uvjetima, s puno rizika, uspio još jednim desetim rezultatom doskijati do 5. mjesta, što je najbolji slalomski rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.

Iznenađujućim pobjednikom postao je Nijemac Linus Strasser koji je drugi put u karijeri stao na vrh pobjedničkog postolja, ali prvi put u klasičnoj disciplini, jer je 2017. slavio u paralelnom veleslalomu u Stockholmu. Strasser je do trijumfa stigao sa osmog mjesta u prvoj vožnji.

Austrijanac Manuel Feller je za pobjednikom zaostao deset stotinki i drugi put u karijeri se popeo na postolje na Sljemenu, a treći je bio njegov sunarodnjak Marco Schwarz koji je zaostao za 16 stotinki.

Foto: Slavko Midžor, Pixsell

Tagovi: Filip Zubčić, Linus Strasser, Michael Matt, Matej Vidović
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE