GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slavlje Rennesa u Lyonu, pogodak Majera

Slavlje Rennesa u Lyonu, pogodak Majera
FRANCUSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2022 / 19:26
Autor: SEEbiz / H
LYON - Nogometaši Rennesa u nedjelju su u Lyonu ostvarili četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu svladavši domaći Olympique sa 4-2, a treći pogodak za gostujuću momčad postigao je hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Rennes je poveo u 11. minuti golom Bourigeauda, a na 2-0 povisio je Santamaria u 13. minuti. Nakon pogreške domaće obrane Lovro Majer je u prvoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog poluvremena svladao domaćeg vratara za 3-0. Već u 49. minuti Rennes je došao i do četvrtog pogotka. Dodavač je bio Majer, a strijelac Terrier koji je sa 20-ak metara snažnim i preciznim udarcem pogodio gornji desni kut.

Do kraja utakmice domaća momčad je uspjela ublažiti poraz. U 59. minuti Traore je pokušao spriječiti pogodak domaće momčadi, ali je poslao loptu u svoju mrežu, a u 82. minuti je Moussa Dembele realizirao kazneni udarac.

Lovro Majer je igrao do 66. minute za Rennes koji se 15. ovosezonskom pobjedom trenutačno izdigao na treće mjesto sa 49 bodova, samo bodom manje od drugoplasirane Nice. Prve dvije momčadi iz francuskog prvenstva izborit će izravan plasman u Ligu prvaka. Vodeći PSG ima 65 bodova nakon što je u prvoj nedjeljnoj utakmici s 3-0 pobijedio zadnji Bordeaux, a pogotke su postigli Mbappe (24), Neymar (52) i Paredes (61).

U utakmici momčadi koje se bore za opstanak u elitnom razredu francuskog klupskog nogometa Lorient je ostvario važnu 2-0 pobjedu na gostovanju kod Clermonta. Kone (72) i Petrot (76) bili su strijelci za goste koji su pobjedom izašli iz opasne zone i sa 27 bodova zasjeo na 17. poziciju, gurnuvši na 18. poziciju Saint-Etienne koji ima 26 bodova. Clermont (28) i Troyes (28) su sada samo jedan bod ispred Lorienta.

Važnu pobjedu ostvario je i Reims na gostovanju u Angersu. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Flips u 24. minuti. Reims je sa 35 bodova skočio na 12. mjesto, a Angers je sa 29 bodova ostao samo tri boda od opasne zone.

Strasbourg je svladao Monaco sa 1-0 pogotkom Djikua (23).

Tagovi: Rennes, Lovro Majer
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE