GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škotski izbornik: Moramo ukočiti Modrića i Kovačića

Škotski izbornik: Moramo ukočiti Modrića i Kovačića
STRATEGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 11:09
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
GLASGOW - Velikom utakmicom i remijem na Wembleyu protiv Engleske (0:0) Škotska je ostala na životu, i dalje je u igri da napravi nešto veliko na Europskom prvenstvu. A iz njihove perspektive to je plasman u drugi krug.

Škoti, naime, nikada nisu uspjeli proći skupinu na velikom natjecanju, a igrali su na osam SP-a i dva Eura. Za nastavak natjecanja na Europskom prvenstvu igra im samo pobjeda protiv Hrvatske na Hampden Parku u Glasgowu.

- Želimo ostvariti povijesni rezultat za našu zemlju - poručio je škotski izbornik Steve Clark u najavi utakmice odluke kako za njegovu momčad, tako i za Hrvatsku.

Ne krije kako je pred njim još puno posla.

- Stvorili smo puno šansi protiv Češke i dovoljno šansi protiv Engleske za pogodak. Siguran sam da ako stvorimo dovoljno prilika protiv Hrvata onda ćemo i zabiti golove koji su nam potrebni. Imat ćemo dosta posla u učionici. Proći ćemo kroz utakmicu i napraviti taktičku analizu kako bi ostvarili još jedan dobar rezultat - dodao je.

Škotski izbornik u pripremi utakmice posebnu će pažnju obratiti na dvojicu hrvatskih nogometaša.

- Svaka je utakmica drugačija. Hrvatska ima dobre atribute, različite od Engleske. Morat ćemo ponovno dobro braniti i pronaći način da igramo kroz vezni red. U veznom redu imaju dva stvarno vrhunska igrača u Mateu Kovačiću i Luki Modriću, moramo se nositi s tim - veli Clark koji je trenersko iskustvo stjecao radeći kao asistent Sir Bobbyja Robsona, José Mourinha, Felipe Scolarija, Kennyja Dalglisha, Rafe Beníteza...

Momčad istovremeno pokušava ne podleći euforiji koja se stvorila u javnosti nakon osvojenog boda na Wembleyu.

- Nismo pali nakon poraza Češke pa nećemo poletjeti ni nakon boda protiv Engleske. S obje smo noge čvrsto na zemlji i želimo završiti posao. Ništa se nije promijenilo od početka turnira. Cilj je ostao isti, a imamo priliku ostvariti ga - poručio je škotski branič Grant Hanley.

Tagovi: Steve Clarke, Škotska, Luka Modrić, Grant Hanley, Bobby Robson, Jose Mourinho, Mateo Kovačić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE