GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjajni Jokić srušio Golden State

Sjajni Jokić srušio Golden State
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz / Nova.rs
NEW YORK - Košarkaši Denvera pobijedili su Golden State 126:121 (26:21. 37:31, 35:37, 28:32) i nakon dramatične završnice upisali prvu pobjedu u nizu i smanjili na 3:1.

Nikola Jokić je susret završio s 37 poena, a na kraju je sjajnom asistencijom riješio dvoboj. Iamo je srpski as s osam skokova i šest asistencija, a bio je u pravu kada je bilo najpotrebnije, unatoč udarcu u oko koji je doživio u prvom napadu Dramona Greena.

Slijedio je Monte Morris s 24 poena i pet trica, Aaron Gordon s 21 i Nation Highland s 15.

U redovima Golden Statea najbolji je bio Steph Curry s 33, Clay Thompson zabio je 22 dok je Wiggins imao 20 poena. Nemanja Bjelica je igrao pet minuta i za to vrijeme upisao samo jedan skok uz jedan promašeni šut za dva poena.

Denver je tijekom cijelog susreta imao prednost koja se popela na 17 poena, a činilo se da će pitanje pobjednika riješiti puno ranije, no Golden State se nije predavao. U posljednjih osam minuta konačno su uspjeli napraviti seriju koju domaći nisu uspjeli zaustaviti i privesti utakmicu dramatičnoj završnici.

Potom je Curry serijom od šest poena donio preokret, no Jokić je na minutu do kraja uspio košem izjednačiti. Uslijedila je dobra obrana Denvera i poeni Mauricea, a onda je nakon time-outa Golden State izgubio loptu

Uslijedila je majstorija Jokića, koji je osam sekundi do kraja uspio prevariti kompletnu obranu i asistirao u pronalaženju usamljenog Bartona koji je trojkom riješio meč.

Utakmica je počela žestoko i vidjeli smo grubi prekršaj u prvom napadu Denvera. Green je Jokiću neoprezno gurnuo prst u oko i poslao ga na pod. Nekoliko minuta trebalo je da se oporavi srpski centar koji je nastavio utakmicu s vidljivim crvenilom u očima.

Tada je Jokić počeo sjajno zabijati i održavati Denver na životu. Golden State je lako poveo sa 136, nakon čega je uslijedila serija Jokića. Srpski centar stigao je do 18 koševa, bod više od cjelokupne tadašnje protivničke momčadi, a momčad Denvera je do kraja prve četvrtine došla do pet koševa prednosti.

Srpski centar nije bio toliko razigran u drugoj četvrtini, ali je klupa tada igrala odlično. Pogodio je tri trice Nation Highlanda, pridružio se Gordon, a Maurice je četvrtinu završio u velikom neredu.

S druge strane zabio je samo Thompson, dok je Kari imao očajnu šutersku polovicu.

Denveru je to bilo dovoljno da na veliki odmor ode s lijepih 11 bodova prednosti.

Sličan scenarij gledali smo veći dio drugog poluvremena.

U trećoj dionici gledali smo obračun Klaya Thompsona i Monte Morrisa koji je pogodio tri na tri.

Kad god bi Golden State uspio smanjiti zaostatak, momčad iz Colorada bi pronašla način da prekine tu seriju i tako u posljednju dionicu uđe s devet razlike.

Domaći su tu uspjeli neko vrijeme zadržati prednost, no onda je uslijedila furiozna igra Warriorsa.

Na scenu je stupio Steph Curry, koji je loše pucao za tri i s linije slobodnih bacanja veći dio večeri. Nestvarne trice, koševi uz prekršaj i u jednom trenutku nešto više od minute prije kraja Golden State uspijeva povesti s tri razlike.

Tada Jokić crta svoju magiju.

Prvo dvojkom donosi izjednačenja, a onda u posljednjoj akciji asistencijom u svom stilu pronalazi Bartona koji pogađa trojku za pobjedu.

Sljedeći susret igra se u noći između utorka i srijede, a domaćin je Golden State.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Golden State Warriors, Stephen Curry
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE