GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikat nogometaša u Španjolskoj protiv brzog povratka treninzima

Sindikat nogometaša u Španjolskoj protiv brzog povratka treninzima
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 14:02
Autor: SEEbiz / H

MADRID - Španjolski nogometaši ne žele se vratiti na treninge i terene dok god postoji opasnost od koronavirusa, priopćio je u srijedu Sindikat španjolskih nogometaša (AFE).

Kapetani 42 kluba prve i druge lige u utorak su održali videokonferenciju s AFE-om i razgovarali oko uvjeta povratka na posao.

S obzirom na to da je španjolski premijer Pedro Sanchez najavio ublažavanje ograničenja kretanja stanovnika za drugu polovicu svibnja, La Liga želi da se igrači tada vrate na treninge na stadionima zatvorenima za publiku.

AFE, međutim, smatra da je to prerano, jer Španjolska s 205.000 pozitivnih osoba na koronavirus ima najviše zaraženih u Europi, a nakon Italije i najviše preminulih.

"Zdravlje je bila glavna tema našeg sastanka i u tom aspektu postoji apsolutno jedinstvo među nama. Igrači žele da ministarstvo zdravstva da konačnu odluku o tome kada ćemo moći trenirati i igrati", navedeno je u priopćenju AFE-a.

La Liga se još uvijek nada kako bi se prvenstvo moglo nastaviti u lipnju i završiti u srpnju.

Predsjednik La Lige i predsjednik Španjolskog nogometnog saveza sastali su se u nedjelju u sjedištu Državnog ureda za sport s predsjednicom te nadležne institucije. Nastojali su usuglasiti protokol oko povratka na treninge. AFE nije bio pozvan na sastanak. Odnosi između predsjednika La Lige, Španjolskog nogometnog saveza i AFE-a već su duže vremena narušeni.

Na tom sastanku nije usuglašen niti datum povratka na treninge, niti datum nastavka prvenstva prekinutog 13. ožujka. Konačnu odluku trebalo bi donijeti ministarstvo zdravstva.

Tagovi: Sindikat nogometaša u Španjolskoj, koronavirus u Španjolskoj, Španjolska, La Liga
PROČITAJ I OVO
Neočekivani potez Novaka Đokovića
TENIS
Neočekivani potez Novaka Đokovića
MADRID - Neočekivana vijest dolazi iz Madrida. Nakon poraza u Monte Carlu u polufinalu protiv Caspera Ruuda, odlučio je da neće igrati Mutua Madrid Open.
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE