GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šibenik prvi put u povijesti slavio u Maksimiru

Šibenik prvi put u povijesti slavio u Maksimiru
HNL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2021 / 19:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nogometaši Šibenika u susretu su 18. kola Prve HNL iznenadili vodeći Dinamo svladavši ga u Maksimiru s 2-1 (1-1).

Strijelci za Šibenik bili su Sahiti (13) i Jurić (65), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Atiemwen (22).

Ovo je prva gostujuća pobjeda Šibenika protiv Dinama u povijesti.

Šibenik je poveo u 13. minuti kada se Sahiti odlučio na udarac s više od 20 metara, a lopta je odsjela u samom lijevom donjem kutu Livakovićeva gola. Uslijedio je jak pritisak Dinama koji je rezultirao poravnanjem u 22. minuti. Majerov nonšalantni pokušaj petom glavom je blokirao Bilić, no lopta je završila najprije na nozi Atiemwena koji je snažnim udarcem rasparao mrežu iza Labrovića.

Iako je Dinamo imao daleko više od igre do kraja susreta vrlo je rijetko prijetio šibenskom golu dok su gosti sredinom drugog poluvremena izveli sjajan protunapad. Sahiti je u 65. minuti povukao loptu sa svoje polovice i zatim odličnom dijagonalom uposlio Jurića na desnoj strani, a napadač Šibenika je udarcem s visine kaznenog prostora pogodio bliži kut.

Sedmi Šibenik sada ima 19 bodova iz 17 susreta, samo bod manje od petog Slavena Belupa koji je odigrao isti broj susreta te šestog Hajduka koji od 19.10 sati igra protiv Lokomotive. Dinamo je ostao vodeći s 39 bodova, ali sada je u prednosti u odnosu na drugi Osijek, koji je ranije u subotu svladao Istru 1961 s 1-0, samo zbog bolje razlike pogodaka.

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Tagovi: Šibenik, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE