GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shawn Bradley paraliziran nakon prometne nesreće

Shawn Bradley paraliziran nakon prometne nesreće
TUŽNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 21:58
Autor: SEEbiz
DALLAS - Shawn Bradley, nekadašnja zvijezda NBA lige i jedan od najboljih blokera u povijesti najjačeg košarkaškog natjecanja na svijetu, ostao je paraliziran nakon prometne nezgode.

Bradleya je 20. siječnja tokom vožnje bicikla u gradu Saint George, u ameirčkoj državi Utah, udario automobil s leđa. Iako povrede nisu bile opasne po život, kičma je pretrpjela velika oštećenja, uslijed čega je nekada prvi bloker NBA ostao paraliziran.

On je proteklih osam tjedana proveo na rehabilitaciji, a doktori su mu, kako prenose američki mediji, poručili da ga “očekuje borba fizički znatno teža od najtežih priprema pred NBA sezonu”.

Shawn Bradley, inače visok 228 centimetara, je u NBA stigao 1993. godine, kada su ga izabrali Philadelphia 76ersi kao drugog picka na draftu, ali je najveći dio karijere proveo u dresu Dallas Mavericksa, za koje je nastupao od 1997. do 2005. godine.

Karijeru je završio kao 15. najbolji bloker u povijesti lige sa 2,119 blokada.

“Tužni smo zbog informaicije da je Shawn doživio nesreću. Oduvijek je bio izuzetno odlučan i pokazivao borbeni duh. Želimo mu ništa manje od najboljeg u oporavku. Zauvijek će biti deo porodice Mavericksa”, rekao je Mark Cuban, prvi čovek Dallasa.

Tagovi: Shawn Bradley, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE