GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shala: Hvala Bad Blue Boysima, u Dinamu me respektirali više nego u Prištini

Shala: Hvala Bad Blue Boysima, u Dinamu me respektirali više nego u Prištini
NEZABORAVNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 15:35
Autor: SEEbiz
SKOPJE - Kujtim Shala ostao je zapisan u povijesti bivše jugoslavenske prve lige kao prvi Albanac koji je postigao pet golova u prvenstvenoj utakmici. To se dogodilo u utakmici protiv Sarajeva u sezoni 1987/88 (rezultat 5:2).

U međuvremenu je za zagrebački Dinamo zabio golove u svakom derbiju toga vremena (postigao je 19 golova u 53 utakmice).

Zbog važnih golova koje je postigao i posebnog načina slavlja ušao je u srca oba navijača, a posebno Bad Blue Boysa koji ga i danas vole, čak mu i posvećuju grafite na zagrebačkim zidovima. Posljednji puta bio je u Zagrebu u svibnju prošle godine kad se u Košarkaškoj dvorani Dražen Petrović odigrala humanitarna utakmica za Slavka Ištvanića.

U ekskluzivnoj priči na web stranici novinara Reshata Ibrahimija prvi put otkriva neke detalje iz svoje velike karijere.

Ovaj 55-godišnjak je karijeru započeo u prizrenskoj Liriji, dok je kao veliki talent u dobi od 18 godina prešao u Partizan Beograd (1983.).

Nakon samo godinu dana, Shala je dobrovoljno zatražio da nastavi karijeru u KF Priština, za koju je igrao od sezone 1984-1988.

Mislio je da će ostvariti svoje snove s timom iz Prištine, ali nije uspio onako kako je planirao.

„Imao sam vrlo uspješnu nogometnu karijeru, tijekom koje sam doživljavao posebne radosti i emocije. Želim spomenuti svoj transfer iz Lirije u Partizan. Imao sam samo 18 godina. Nakon godinu dana u Beogradu, na vlastito insistiranje vratio sam se u Prištinu. Vratio sam se jer sam imao iluzije da ću napredovati kod svojih Albanaca, ali nažalost doživio sam više pakla nego neba! Ali još uvijek sam imao puno obožavatelja koji su me cijenili. U ovom četverogodišnjem razdoblju ušao sam u povijest kao prvi Albanac koji je postigao pet golova na utakmici.

Bilo je to protiv Sarajeva u sezoni 1987/88. I do posljednje prvenstvene utakmice bivše Jugoslavije bio sam najbolji strijelac s 15 golova, ali u posljednjem meču nisam imao podršku svojih suigrača da zadržim ovaj epitet, a Duško Milinković iz beogradskog Rada me je nadmašio nakon postizanja tri gola u posljednjoj utakmici. Na kraju prvenstva završio sam na drugom mjestu ", prisjeća se Kujtim Shala.

Kaže da mu je ono što nije postigao u Prištini Bog dao u zagrebačkom Dinamu i Hrvatskoj. U Dinamo je otišao 1988. godine i igrao dvije godine.

"Dosegao sam vrhunac karijere u zagrebačkom Dinamu. Tamo su me svi moji suigrači, trener, javnost jako dobro prihvatili. I to me motiviralo da dam sve od sebe kao nogometaš! Vratio sam se iz JNA i sljedeći dan je bio meč s Hajdukom u Maksimiru, a pokojni Josip Kuže odmah me uključio u prvih jedanaest. Zbog ukazanog povjerenja osjećao sam se vrlo poštovano. Zabio sam gol i imenovan igračem utakmice, postao sam idol navijača BBB-a. U Dinamu sam postizao golove u svakom derbi susretu, zajedno s Šukerijem i Bobanom.

"Trenutak zbog kojeg se osjećam ponosno i danas je bio kada sam pristao igrati za Hrvatsku u povijesnom meču protiv SAD-a. Iako smo još uvijek bili u Jugoslaviji, riskirali smo sve kako bismo odigrali tu utakmicu, ne razmišljajući o posljedicama."

U posebnom je dijelu srca Shala i dan danas Bad Blue Boysima, najvatrenijim navijačima Dinama.

"Hvala Bad Blue Boysima koji me jako cijene. U karijeri sam imao puno lijepih trenutaka, a osvemu tome pisat ću u autobiografiji“, poručuje Shala.

Iz Dinama Kujtim je prešao u Rennes u Francuskoj (1991-1992), zatim u Stuttgarder Kickers (1992-1993), Chemnitzer FC (1993-1995), Fortuna Düsseldorf (1995-1996), VfB Leipzig (1996-1998) i VfR Mannheim (1998.-2000.) gdje je završio svoju bogatu karijeru.

Kujtim Shala sa svojom obitelji (supruga, dva sina i dvije kćeri), živi i radi u Mannheimu u Njemačkoj.

Tagovi: Kujtim Shala, Dinamo, Bad Blue Boys, Priština, Partizan, hrvatska nogometna reprezentaicja, Zvonimir Boban, Davor Šuker
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE