GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Serie A: Naslov prvaka odlučivat će se kroz doigravanje

Serie A: Naslov prvaka odlučivat će se kroz doigravanje
PRAVILA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 23:10
Autor: SEEbiz / H
RIM - Talijanski nogometni savez (FIGC) objavio je u utorak da će naslov prvaka Italije, u slučaju da dva kluba na vrhu ljestvice imaju jednak broj bodova, odlučivati kroz doigravanje od sljedeće sezone.

Ako i ova odlučujuća utakmica završi neriješeno, pobjednik i prvak bit će odlučen nakon izvođenja jedanaesteraca.

Serie A je već ranije imala formulu doigravanja za naslov, ali je primijenjena samo jednom, 1964. godine. Bologna je tada pobijedila Inter u Rimu i osvojila svoj sedmi i posljednji naslov prvaka.

U prošlosti je predsjednik FIGC-a Gabriel Gravina izrazio želju da se svaka titula prvaka dodjeljuje sustavom doigravanja.

Talijnski prvak je Milan koji je sezonu završio s dva prednosti ispred Intera.

Ako bi tri ili više klubova završilo na vrhu s jednakim brojem bodova, poredak bi se utvrdio na temelju njihovih izravnih sučeljavanja i njihovih gol razlika, a prva dva kluba bi se tada susrela u ovom "scudetto play-offu", pojasnio je FIGC.

Tagovi: Serie A, Italija, Bologna, Inter
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE