GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sedmi trofej Seville, Roma izgubila drugo finale

Sedmi trofej Seville, Roma izgubila drugo finale
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz

BUDIMPEŠTA - Nogometaši Seville, apsolutni rekorderi Europske lige, osvojili su ovo natjecanje po sedmi put u svojoj povijesti nakon ovosezonske pobjede protiv Rome u Budimpešti, nakon jedanaesteraca.

Nitko u ovom natjecanju, ranijem Kupu UEFA-e, nije ni blizu Sevilli koja je sve svoje trofeje osvojila od 2006. godine do danas. Klub iz Andaluzije je slavio 2006., 2007., 2014., 2015., 2016., 2020. i ove godine. Isto tako, Sevilla nikada nije izgubila finalnu utakmicu Europske lige. Sedam puta je igrala završnu utakmicu i sedam puta je pobijedila.

Po tri puta pobjednici Europske lige, odnosno, nekadašnjeg Kupa UEFA-e, su bili talijanski klubovi Inter i Juventus, madridski Atletico i Liverpool.

Roma je prije ove srijede jednom igrala finale ovog natjecanja. Dogodilo se to 1991. godine kada je u talijanskom finalu poražena od Intera. Rimski klub je prošle sezone osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige kada je u finalu svladao Feyenoord. Sada su Rimljani i drugi put poraženi u finalu Europske lige (Kup UEFA).

Trener Rome Jose Mourinho imao je priliku po treći put osvojiti ovo natjecanje s trećim različitim klubom, ali je ostao na trofejima s Portom i Manchester Unitedom.

Pobjednici Europske lige (nekadašnji Kup UEFA):
7 - Sevilla
3 - Inter, Juventus, Liverpool i Atletico Madrid
2 - Borussia (M), Tottenham Feyenoord, Eintracht, Real Madrid, Goeteborg, Parma, Porto i Chelsea
1 - Anderlect, Ajax, Manchester United, PSV, Ipswich, Bayer, Napoli, Bayern, Schalke, Galatasaray, Valencia, CSKA Moskva, Zenit, Šahtar i Villarreal



Tagovi: Sevilla, AS Roma, Europska liga, Paolo Dybala, Ivan Rakitić
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE