GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schildenfeld se vraća u Šibenik

Schildenfeld se vraća u Šibenik
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 17:25
Autor: SEEbiz
ŠIBENIK - Na samom početku zimskih priprema, sa Šubićevca stiže vijest koja će silno obradovati navijače Narančastih, ali i sve ljubitelje nogometa.

Naime, Sportske novosti doznaju kako je šibenski prvoligaš jako blizu dogovora oko dolaska ili bolje reći povratka Gordona Schildenfelda (35) u svoje redove. Bivši hrvatski reprezentativac s 29 nastupa za Vatrene (1 gol) ima važeći ugovor s ciparskim Anorthosisom u čijem dresu igra od 2017. godine, prikupio je pritom preko 100 nastupa uz 9 golova, ali navodno je spreman raskinuti ga i vratiti se u matični Šibenik iz kojeg je otišao 2007. godine.

Schildenfeld se već prošloga ljeta spominjao u kontekstu mogućeg povratka u Šibenik, čak je i trenirao s njime, ali to se tada nije dogodilo. No, iskusni stoper je očito prelomio i odlučio se između dvije polusezone na povratak u domovinu, čime će najviše profitirati Šibenik, ali i HNL, koji će biti jači za iskusnog, zvučnog igrača.

Ako je Lokomotiva dolaskom Grka Papadopoulusa “ulovila” najzvučnije ime HNL-a, od te etikete nije daleko ni Schildenfeld. Iako su mu na leđima 35, a za dva mjeseca stiže i 36. rođendan, popularni Šifo igra standardno za Anorthosis...

Nema sumnje da će prekaljeni stoper, koji je za Vatrene igrao i na Euru 2012. godine, a od dresa Hrvatske oprostio se 2016. godine, uz svoje iskustvo, kvalitete i ponajprije autoritet biti od velike pomoći svojim Šibenčanima na putu prema ostanku u HT Prvoj ligi. Podsjetimo, Schildenfeld je nakon matičnog Šibenika igrao u zagrebačkom Dinamu u dva navrata, potom Bešiktašu, Sturmu, Duisburgu, Eintrachtu iz Frankfurta, Dinamu iz Moskve, PAOK-u, Panathinaikosu i spomenutom Anorthosisu.

Kažimo kako bi Schildenfeld trebao doći u Šibenik kroz par dana i priključiti se pripremama Šibenika za nastavak sezone. A na prvoj prozivci pojavilo se 28 igrača; Labrović, Rogić, Benat, Đaković (vratari), Mesa, Pandža, Bilić, Batarelo, Vukorepa, Kvesić, Pajić, Todoroski, Mršulja, Grdić, Bulat, Ćurić, Alimi, Niko Rak, Španja, Maleš, Nikola Rak, Martin, Jurić, Laća, Prince, Mina, Mena i Radovanović.

Sahiti je dobio dan-dva više za sređivanje privatnih stvari i za sada je to kadar s kojim raspolaže trener Rendulić. No, vodstvo kluba razmatra opcije dovođenja još ponekog pojačanja. Izgledan je dolazak i jednog napadača, dok eventualni dolazak zadnjeg veznog ovisi o tome kakav će se pokazati novopridošli Kolumbijac Mena. Dođu li svi oni, u tom bi slučaju brojka narasla na preko 30 igrača, s kojom sasvim sigurno Šibenik neće zakoračiti u nastavak sezone...

Tagovi: Gordon Schildenfeld, NK Šibenik, Bešiktaš, Sturm, Duisburg, Eintracht, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE