GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schalke napokon pobijedio

Schalke napokon pobijedio
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2021 / 18:35
Autor: SEEbiz
GELSENKIRCHEN - Nogometaši Schalkea prekinuli su niz od 30 utakmica bez pobjede u nacionalnom prvenstvu, nakon što su u subotu u 15. kolu Bundeslige na domaćem terenu svladali Hoffenheim sa 4-0, a junak susreta bio je 19-godišnji američki napadač Matthew Hoppe koji je postigao tri pogotka (42, 57, 63). On je prvi Amerikanac koji je upisao hat-trick u Bundesligi.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Moenchengladbach (2-0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta, te se je približio neslavnom rekordu Tasmanie 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine. Oni su prema službenim podacima Bundeslige u svojoj jedinoj sezoni u elitnom razredu (1965/1966) nanizali 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova. 

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odigrao je cijeli susret za Hoffenheim, te je dva puta zaprijetio protivničkom golu. Njegov udarac u 16. minuti u gornji lijevi kut zaustavio je vratar domaćina. I u 30. minuti Kramarićev udarac obranio je vratar Ralf Fahrmann.

Iako je od 50. minute imao igrača manje jer je isključen Maximilian Arnold, Wolfsburg je u gostima odigrao 2-2 protiv Union Berlina. Za domaćine strijelci su bili Sheraldo Becker (29) i Robert Andrich (52), a za Wolfsburg su zabili Renato Steffen (10) i Wout Weghorst (66-pen).
Za Wolfsburg stoper Marin Pongračić odigrao je prvo poluvrijeme, a krilni napadač Josip Brekalo igrao je do 66. minute.

Bayer Leverkusen je kod kuće kiksao protiv Werdera, odigravši 1-1.

Dan ranije nogometaši Borussije Mönchengladbach pobijedili su na svom terenu prvaka Bayerna s 3-2, i to nakon velikog preokreta. Poraz Bavaraca činio se posve nemogućim nakon što je Bayern pogocima Roberta Lewandowskog (20-pen) i Leona Goretzke (26) vodio s 2-0. No, domaćini su napravili podvig. Prvo je Jonas Hoffman (36, 45) s dva pogotka izjednačio, da bi Florian Neuhaus u 47. minuti donio potpuni preokret.

U subotu se u derbiju kola sastaju Leipzig i Borussia Dortmund.

Tagovi: Schalke, Matthew Hoppe, Sheraldo Becker, Robert Andrich, Hoffenheim, Andrej Kramarić
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE