GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saudijski fond želi preuzeti AC Milan

Saudijski fond želi preuzeti AC Milan
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2020 / 08:40
Autor: SEEbiz / Index.hr
LONDON - Saudijski investicijski fond povukao se prije dva dana iz procesa preuzimanja engleskog prvoligaša Newcastle Uniteda.

Saudijci su tri mjeseca dogovarali kupnju kluba tešku 300 milijuna eura, uplatili su 20 milijuna eura pologa, a mediji su već nagađali koje megazvijezde će prve dovesti. No posao se odužio, da bi na kraju propao. Saudijci su kao razlog naveli novonastale ekonomske okolnosti zbog krize s koronavirusom, ali posao je propao iz dva stvarna razloga.

Prvi je što vodstvo Premiershipa, koje mora odobriti prodaju svakog kluba, nije dobilo jasnu sliku o tome tko će biti vlasnik kluba, tko će biti odgovoran i kako će izgledati čitava vlasnička struktura. Drugi razlog je činjenica da saudijska vlada, koja je 80-postotni vlasnik spomenutog fonda, nije napravila ništa po pitanju suzbijanja piratstva prijenosa utakmica Premiershipa koje se bez dozvole prikazuju na jednoj od najvećih saudijskih televizija.

Zbog svega toga Saudijci su se povukli iz posla i Newcastleov vlasnik Mike Ashley izgubio je najvećeg kupca kojeg traži još od 2017. godine kad je klub stavio na prodaju.

No, kako piše saudijski financijski portal Sanadeq, objavio je sinoć da time nije propala ideja ulaganja u neki europski klub. Sljedeća meta je AC Milan koji bi saudijskim ulaskom postao najbogatiji klub na svijetu te se vodeći ljudi investicijskog fonda raspituju o mogućnostima ulaganja u sedmerostrukog prvaka Europe.

Talijanski velikan i jedan od najvećih klubova svijeta godinama živi u prosječnosti europskog nogometa. Njegov vlasnik je američki investicijski fond Elliot koji ga vidi isključivo kao mogućnost zarade i pokušava mu povećati vrijednost prije nego što ga proda.

Milan je najveće uspjehe ostvario u vlasništvu kontroverznog Silvija Berlusconija koji je 2016., nakon 31 godine vladavine, prodao klub Kinezima za 740 milijuna eura. Kinezi su najavljivali velike stvari, ali ubrzo se pokazalo da je Yonghong Li obični prevarant i prodao je klub Amerikancima.

U talijanskim medijima zasad nema nikakvih informacija o eventualnom interesu Saudijaca za Milan.

Tagovi: AC Milan, Newcastle, Mike Ashley, Elliott Management
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE