GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šarić zablistao u novom klubu, odigrao najbolju utakmicu u pune dvije godine

Šarić zablistao u novom klubu, odigrao najbolju utakmicu u pune dvije godine
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2023 / 08:17
Autor: SEEbiz / index.hr
OKLAHOMA - Dario Šarić odigrao je najbolju utakmicu ne samo za svoj novi klub Oklahoma City Thunder nego uopće u NBA ligi u posljednje dvije godine.

U tijesnom porazu Oklahoma Cityja od Sacramenta 123:117 Šibenčanin je postigao 21 poen (šut 7/11, trice 2/6, slobodna bacanja 5/5) uz osam skokova, dvije asistencije i dvije izgubljene lopte.

U prve četiri utakmice za Thunder Šarić je postigao ukupno 24 poena, a u petoj je skoro nadmašio taj učinak. Dva dana ranije protiv istog suparnika igrao je samo osam minuta i ubacio dva poena. Iako je njegova momčad i ovaj put izgubila, igrala je puno bolje dok je on bio na parketu i u tih 27 minuta zapravo stvorila 14 poena viška, ali preostalu 21 minutu izgubila je okruglo 20 razlike.

Šarić je u prvom dijelu sezone u Phoenixu dvaput postigao 19 poena, ali 20 nije ubacio nakon oporavka od teške ozljede koljena, zbog koje je izgubio cijelu prošlu sezonu. Posljednji put 20 poena je postigao 30. ožujka 2021., a 21 još mjesec dana ranije, 2. ožujka, odnosno pred skoro točno dvije godine.

Samo je Jalen Williams s 27 poena i osam asistencija pružio bolju partiju od Šarića, a goste iz Sacramenta predvodili su Harrison Barnes s 29 poena i Domantas Sabonis s 22 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Ivica Zubac nakon dva tjedna vratio se u sastav i startnu petorku LA Clippersa, ali ni on nije mogao spriječiti njihov treći uzastopni poraz otkako su doveli Russella Westbrooka. Ovaj put kod kuće su izgubili od Minnesote 108:101.

Zubac je bio blizu double-doublea završivši s 12 poena (šut 5/7, slobodna bacanja 2/2), devet skokova, jednom asistencijom, dvije blokade, jednom ukradenom i dvije izgubljene lopte za 28 minuta igre. S te dvije blokade došao je do 78 u sezoni, što mu je novi osobni rekord u NBA ligi iako njegova momčad ima odigrati još 18 utakmica.

Clipperse su predvodili Paul George s 25 i Kawhi Leonard s 23 poena, a Minnesotu Jaden McDaniels s 20.

Baš kao Westbrook na Clipperse, ni Kyrie Irving nije dobro djelovao na Dallas Maverickse, koji su izgubili peti od šest susreta u kojima je Irving igrao s Lukom Dončićem. Ovaj put kod kuće su izgubili od Indiane 124:122, a Irving je promašio tricu za pobjedu sa sirenom.

Dončić je završio s 39 poena, osam skokova i šest asistencija, Kyrie sa 16 poena i devet asistencija, a Pacerse je predvodio Tyrese Haliburton s 32.

Nikola Jokić nije se previše oznojio na putu do novog triple-doublea od 14 poena, 11 skokova i 10 asistencija u pobjedi Denvera u Houstonu 133:112, ostvario ga je za tri četvrtine, a u četvrtoj nije ni igrao. Jamal Murray bio je prvi strijelac Nuggetsa s 32 poena.

Giannis Antetokounmpo s 33 poena i 15 skokova vodio je Milwaukee Buckse do 15. uzastopne pobjede (118:104 u Brooklynu), kojom su preskočili Boston i zasjeli na vrh Istočne konferencije.

LA Lakersi su bez ozlijeđenog LeBrona Jamesa izgubili u Memphisu 121:109 unatoč 28 poena i 19 skokova Anthonyja Davisa. Ja Morant predvodio je Grizzliese s 39 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Tagovi: Dario Šarić, oklahoma City Thunder, Ivica Zubac
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE