GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šarić odigrao vrlo dobru utakmicu nakon gotovo dvije godine

Šarić odigrao vrlo dobru utakmicu nakon gotovo dvije godine
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2022 / 08:19
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Dario Šarić drugu utakmicu zaredom započeo je u startnoj petorci Phoenix Sunsa i odigrao najbolju partiju od oporavka od operacije koljena koje je ozlijedio u NBA finalu 2021. godine.

U uvjerljivoj pobjedi Sunsa u San Antoniju 133:95 postigao je 17 poena (šut 6(7, trice 4/5, slobodna bacanja 1/1), tri skoka, dvije asistencije i jednu izgubljenu loptu.

Posljednji put više od 17 poena na NBA utakmici Šarić je zabio prije više od 20 mjeseci, 30. ožujka 2021., kada je u pobjedi nad Atlantom zabio 20. Ove sezone prvi put je ostvario dvoznamenkasti učinak, a dosadašnji rekord bio mu je devet poena u pobjedi nad Portlandom.

Šarić je opet startao umjesto ozlijeđenog Toreya Craiga jer trener Monty Williams ne voli mijenjati uzorak rotacija, pa u petorku radije stavlja igrača koji inače ne igra nego nekoga tko inače ulazi s klupe. Očekuje se da će skorašnjim oporavkom Craiga Šarić opet potpuno izgubiti mjesto u rotaciji, osim ako se jako ne istakne u njegovu odsustvu, kao što je sinoć.

U rezultatski brzo razriješenoj utakmici Šarić je igrao rasterećeno i pogodio četiri trice iz pet pokušaja, jednu više nego u cijelom dosadašnjem dijelu sezone, te sa 17 poena popravio prosjek na 4.1 po utakmici.

Jedan poen više od Šarića postigao je Bojan Bogdanović u porazu Detroita od Memphisa 122:112. Za 18 poena Bogdanović je šutirao 4/8 iz igre, 2/4 za tricu te pogodio svih osam slobodnih bacanja, a još je ubilježio po jedan skok, asistenciju i krađu te tri izgubljene lopte.

Nikola Jokić opet je flertao s triple-doubleom, ali ostao za malo kratak s 32 poena, 16 skokova i devet asistencija u porazu Denvera u New Orleansu 121:106. Pelicanse je utakmicom života predvodio mladi defenzivac Jose Alvarado koji je zabio 38 poena.

Ali junak večeri je Anthony Davis, koji je u pobjedi LA Lakersa u Washingtonu 130:119 zabio čak 55 poena, četiri manje od učinka karijere, ali je tome dodao čak 17 skokova te tri blokade i jednu asistenciju. Iz igre je šutirao izvrsnih 22/30, pogodio dvije od tri trice i svih devet slobodnih bacanja.

Iako je ovih 55 poena vrhunac, Davis posljednjih tjedana igra kao u najboljim danima i ruši rekorde. Tako je sada postao prvi igrač Lakersa nakon Kobea Bryanta s uzastopnim utakmicama s više od 40 poena, a prvi nakon Shaquillea O'Neala koji je uz to uhvatio i 15 skokova. Ovo mu je bila 19. takva utakmica karijere, a od 1985. toliko ih je imao samo Shaq.

Ujedno je postao i prvi igrač u NBA ligi nakon Patricka Ewinga 1990. koji je na utakmici imao barem 50 poena, 15 skokova, tri blokade i 70 posto šuta iz igre.

Tagovi: Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Nikola Jokić, anthony Davis, Devin Booker, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE