GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sandro Sukno i Pro Recco opet na krovu Europe

Sandro Sukno i Pro Recco opet na krovu Europe
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2022 / 22:31
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Proslavljeni hrvatski vaterpolist Sandro Sukno u subotu je osvojio svoj prvi naslov pobjednika Lige prvaka u trenerskoj ulozi, nakon što je njegov Pro Recco u napetom finalu odigranom u Beogradu svladao domaću momčad Novog Beograda sa 17-16 (4-4, 1-2, 4-5, 4-2; 4-3) boljim izvođenjem petereca.

U junaka pobjede talijanske momčadi prometnuo se Mađar Gergo Zalanki koji je bio najbolji strijelac Pro Recca sa pet pogodaka. Upravo njegovim golom 12 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice Talijani su izjednačili na 13-13 i time izborili raspucavanje s pet metara, a mađarski vaterpolist je bio strijelac i pobjedničkog peterca, nakon što je najbolji strijelac Novog Beograda Nikola Jakšić (šest pogodaka) u petoj seriji pogodio gredu.

Pro Recco je postao prva momčad koja je nakon 14 godina uspjela obraniti naslov europskog prvaka, ponovivši što je isti klub napravio 2008.

Uz Sandra Sukna, koji s Pro Reccom ima i igrački naslov europskog prvaka iz 2012., trofej je osvojio i aktualni centar hrvatske reprezentacije Luka Lončar, iako je u finalu ostao bez pogotka.

U utakmici za treće mjesto mađarski Ferencvaros je pobijedio Bresciu sa 14-12, a peta je Barceloneta pod vodstvom Elvisa Fatovića koja je u subotu svladala Waspo98 Hannover sa 14-12.

Hrvatski prvak dubrovački Jug Adriatic osiguranje osvojio je osmo mjesto, izgubivši u dvoboju za 7. poziciju od francuskog Marseillea sa 13-15.

Tagovi: Sandro Sukno, Pro Recco, Novi Beograd, Nikola Jakšić, Luka Lončar
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE