GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

San Siro odlazi u povijest

San Siro odlazi u povijest
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 08:16
Autor: SEEbiz
MILANO - Giuseppe Meazza, kako mu je službeno ime, ili San Siro, kako ga neformalno zovu, definitivno će biti srušen, a par stotina dalje u Milanu će biti sagrađen novi stadion nakon što je srušena posljednja zapreka takvom raspletu.

Talijansko ministarstvo kulture dalo je mišljenje kako stadion "nema kulturološku vrijednost jer su izvorni projekt i izvedba građevine iz 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća potpuno izmijenjeni nadogradnjama i proširenjem objekta 50-ih i 90-ih godina, a s obzirom na to da te intervencije nisu starije od 70 godina, stadion ne može biti zaštićeno kulturno dobro".

Tako je došao odgovor na pitanje koji je državi postavio milanski gradonačelnik Beppe Sala kako bi znao kako odgovoriti na zahtjev i projekt Milana i Intera koji žele srušiti postojeći San Siro i izgraditi novi. Sala se borio da se stari stadion sačuva i obnovi, ali sada se i on mora povući.

Gradonačelnik i ostali obožavatelji milanskog simbola, na kojem su gradski klubovi došli do deset europskih naslova dobit će utješnu nagradu u vidu jedne od tribina iza gola koje će ostati sačuvane kao uspomena na stadion.

Na mjestu igrališta San Sira bit će park i sportski centar za javnost, dok će oko njega, nakon što se sruše trbine, niknuti hotel, šoping centar i zona za rekreaciju.

San Siro je tijekom gotovo stotinu godina postojanja proslavio osvajanje čak deset Liga prvaka (tri Interove, sedam Milanovih) i 36 naslova prvaka Italije (Inter i Milan po 18), a uz to je ugostio dva Svjetska prvenstva (1936. i 1990.) te jedno Europsko (1980.).

Tagovi: San Siro, Giuseppe Meazza, AC Milan, Inter, Giuseppe Sala
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE