GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sammir i Jelavić prekidaju karijere

Sammir i Jelavić prekidaju karijere
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 10:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nikica Jelavić i Sammir, bivši reprezentativci Hrvatske, suigrači sa SP-a u Brazilu, a danas u dresu Lokomotive, u isto vrijeme odlučili su zaključiti karijere.

35-godišnji Jelavić se ove sezone nakon 13 godina odlučio vratiti na HNL scenu, ali njegovo koljeno nije izdržalo. Utakmica protiv Hajduka 30. siječnja, kluba u kojem je započeo karijeru, ostat će upisana kao zadnja koju je odigrao napadač iz Čapljine. Karijeru je započeo u GOŠK-u iz Gabele, ubrzo prešao granicu i preselio u NK Neretvu, a s 15 godina u Split gdje počinje graditi karijeru. Odigrao je 24 utakmice za Hajduk, a onda su ga prodali u Belgiju za odštetu od 500 tisuća eura (Waregem). Preko bečkog Rapida došao je do transfera na Otok i obukao dres Rangersa, gdje je igrao najzreliji nogomet. Stigao je poziv iz Premiershipa, kupio ga je Everton, a onda i Hull City u rekordnom transferu za klub, teškom 10 milijuna eura. Prije povratka u Zagreb Jelavić je četiri godine u Kini igrao za drugoligaše Beijing Renhe i Guizhou Hengfeng.

Kad je potpisao ugovor za Lokomotivu, rekao je da dolazi u momčad koja je igrala najljepši nogomet u ligi te da ga je u Hrvatsku vratila nostalgija.

Nedavno je odigrao dobru utakmicu s Hajdukom, ali danima nakon koljeno je bilo natečeno. Nije to više to i Jelavić je prelomio te bi danas trebao i službeno objaviti svoju odluku. Prošli tjedan nije trenirao zbog privatnih obveza.

Nakon godinu i pol dana suradnje od Lokomotive se oprašta i 33-godišnji Sammir. Nepoderivi Brazilac, koji je najbolje dane u karijeri odigrao u Dinamu, nazvao je jučer u klub i rekao da mu je dosta. Ima problema s tetivama, nakon svakog napora predugo se oporavlja i više ne vidi smisao boravka u klubu.

Tagovi: Sammir, Nikica Jelavić, NK Lokomotiva
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE