GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šafranić i Naglić u Klubu prvaka: Bez trenera nema ništa

Šafranić i Naglić u Klubu prvaka: Bez trenera nema ništa
JASAN STAV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 19:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Četvrta emisija 'Kluba prvaka', emitirana u četvrtak na Sportskoj televiziji, govorila je o 40-godišnjici velikih uspjeha zagrebačkog športa u proljeće 1982. godine.

Zagrebački športski i društveni spomenar od Ivana Prebega do Jovice Palikovića i Pere Močiboba, dakle svemu onome što se događalo i prije 80-tih, 'obradili' su ugledni sportski novinar Ognjen Naglić i legendarni zagrebački športaš Vjekoslav Šafranić.

Šafranić i Naglić u emisiji su pričali i o nekim aktualnostima zagrebačkog športa, jer je Šafranić također i predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba. Ognjen Naglić otkriva i mnoge zanimljive priče i anegdote o tridesetogodišnjici naslova prvaka Europe - rukometaša Zagreba. Na kraju se poveo zanimljiv dijalog o položaju trenera u sportu:

- U Sportskom savezu Grada Zagreba a sad idemo u kompletnu reviziju sportskog saveza. Moramo vidjeti novu kategorizaciju sporta. Nove kriterije donijeti i vidjeti što uopće Grad Zagreb želi od sporta i da dovedemo na predpandemijskih 161 milijuna kuna. Imamo sada 393 trenera, a apliciralo se 511. Dakleh tu je neki 120 trenera više. a mi ćemo sada kroz ovu reviziju i kriterije ipak počistiti nerad od rada i nadam se da će biti puno bolje, rekao je Šafranić, na što se Naglić nadovezao:

- Jedanput kao mladi novinar bio u istočnoj Njemačkoj. I onda sam razmišljao o tome kako je jedna zemlja od 20 milijuna stanovnika u ono vrijeme konkurira u atletici, gimnastici, u onim skijaškim klasičnim disciplinama u plivanju zemljama kao što su bili Sovjetski Savez, Sjedinjenim Državama, Japanu - kako je to moguće uopće. Oni su imali vrlo skromne sportske objekte, skromne dvorane ali funkcionalne. I oni su našli načina i da motiviraju najpametnije sportaše da postanu treneri. Dakle, bez trenera nema ništa. To je jasno.

- Najbolji trener po meni je onaj koji ima praksu i bogat je teorijom. Za njega nema svetka ni petka, rekao je dalje Šafranić.

Naglić se složio, i ustvrdio : - To je po meni jedna od tajni Dinama. To znači da u Dinamu i juniorski pionirskih kadetski i svi ostali treneri su bolje plaćeni. To znači, da bi dobio ono što želiš od trenera, da bude osam do deset sati dnevno s djecom na terenu, on mora biti zadovoljan, mora imati pristojnu plaću. Bez toga nema ništa, dovršio je Ognjen Naglić.

Tagovi: Klub prvaka, Sportska televizija, Andrej Maksimović, Vjekoslav Šafranić, Ognjen Naglić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE