GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SAD: Navijači ne žele na utakmice bez cjepiva za koronu

SAD: Navijači ne žele na utakmice bez cjepiva za koronu
PSIHOZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 16:33
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američki sport mogao bi se naći u problemima i nakon pandemije. Naima, jedna je anketa pokazala da navijači ne žele na utakmice bez cjepiva za koronavirus.

Anketa koju je provelo sveučilište Seton Hall University's Stillman School of Business na relativno malom uzorku od 762 ljubitelja sporta, pokazala je da 72 posto ispitanika u budućnosti planira ići na sportske događaje samo ukoliko će prije toga dobiti cjepivo protiv koronavirusa.

Na pitanje što će učiniti ako se lige nastave igrati i prije cijepljenja, samo 12 posto ih je kazalo da će prisustvovati utakmicama, ali samo ako se održi socijalna distanca. Samo 13 posto je odgovorilo da će se osjećati sigurno.

"Ovaj virus ima pažnju nacije", rekao je Rick Gentile, direktor Sportskog istraživanja u Seton Hallu.

"Oni koji se prepoznaju kao ljubitelji sporta, na svim razinama interesa usklađuju se s općom populacijom u pogledu vlastite sigurnosti i sigurnosti igrača," kazao je Gentile.

Više od tri četvrtine ispitanika, 76% - izjavilo je da će gledati sportske emisije i tv prijenose istim interesom kao i prije, 16% ih odgovorilo da će biti manje zainteresirano, ali 7% je reklo da će biti više zainteresirano.

Gotovo polovica ispitanika - 46% - smatra kako ove godine neće biti sportskih događaja u SAD.

Do sada je u SAD broj potvrđenih infekcija novim koronavirusom premašio 460.000, a broj smrtnih slučajeva iznosio je 16.504.

Mnoge glavne lige u Sjevernoj Americi pokušavaju smisliti razne scenarije za nastavak sezone, čak i igrajući na praznim stadionima.

Američki predsjednik Donald Trump nedavno je u razgovoru sa sportskim povjerenicima NFL-a, NBA-e, Major League Baseball-a, NHL-a, Major League Soccer-a, WNBA, WWE-a, PGA Tour-a, LPGA-a, UFC-a, IndyCar-a i Breeders' Cupa, kazao kako se nada da će se "sport uskoro vratiti u akciju."

"Želim navijače natrag u areni", rekao je Trump na informativnom brifingu. "Kad god smo spremni. Čim prije, očito."

Tagovi: navijači, američki sport, koronavirus u SAD-u, Donald Trump,
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE