GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryan Smith preuzeo Utah Jazz za 1,6 milijardi dolara

Ryan Smith preuzeo Utah Jazz za 1,6 milijardi dolara
SPORT I BIZNIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 19:08
Autor: SEEbiz / H
SALT LAKE CITY - Utah Jazz, klub za koji igra najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, nakon 35 godina je promijenio vlasnika, a tehnološki poduzetnik Ryan Smith ga je kupio od obitelji Miller za 1,6 milijardi američkih dolara.

Odluku o prodaji obznanila je Gail Miller, koja je prije 35 godina s pokojnim mužem Larryjem kupila NBA momčad iz Salt Lake Cityja.

Uz većinski udio u Utah Jazzu, Smith je postao i većinskim vlasnikom Vivint Smart Home Arene, u kojoj je Utah Jazz domaćin, kao i momčadi u razvojnoj NBA ligi Salt Lake City Starsa.

Gail Miller je obznanila da su tijekom niza godina vodili s Ryanom Smithom vodili razgovore o mogućoj prodaji koja je konačno i realizirana.

"Nakon preispitivanja duše, dugih razgovora i dubinskih procjena naših dugoročnih ciljeva, obitelj i ja samo odlučili da je pravo vrijeme za prenošenje odgovornosti i 35-godišnjeg vodstva na Ryana i Ashley koji dijele naše vrijednosti i odlučni su zadržati momčad u Uti. Naša će obitelj ostati vezana za uspjehe Utah Jazza i zadržati manjinski vlasnički udio", izjavila je Gail Miller u priopćenju.

Smith je 2002. osnovao tvrtku Qualtrics s ocem i bratom, a prodao ju je prošle godine, no ostao je glavnim operativcem. Već je tri godine sponzor Utah Jazza.

"Svi dugujemo jako puno obitelji Miller za njihovo vodstvo u posljednjih 35 godina. Moja supruga i ja smo počašćeni i uzbuđeni jer smo dobili priliku odvesti momčad prema budućnosti, posebno zato što imamo najbolje navijače u NBA ligi", izjavio je u priopćenju Ryan Smith.

Ugovor o prodaji još mora potvrditi Odbor vodstva NBA lige.

Utah Jazz su osnovani 1974. u New Orleansu, a od 1979. je klub preselio u Salt Lake City. Najveće uspjehe ostvarili su 1997. i 1998. pod vodstvom nedavno preminulog trenera Jerryja Sloana, kad su predvođeni jednim od najproduktivnijh dvojaca koji su činili John Stockton i Karl Malone osvajali naslov prvaka u Zapadnoj konferenciji te gubili obračune za naslov od Jordanovih Chicago Bullsa.

U posljednje četiri godine Utah Jazz su redovito ulazili u doigravanje, a dvaput su gubili u polufinalu Zapadne konferencije.

Tagovi: Ryan Smith, Utah Jazz, Gail Miller, Qualtrics, Bojan Bogdanović
PROČITAJ I OVO
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
STAVOVI
Bjelica: Incident sa Saneom pomogao je momčadi
BERLIN - Trener Union Berlina Nenad Bjelica uoči okršaja s Bayernom u 30. kolu Bundeslige, govorio je između ostalog i o incidentu s Leroyem Saneom.
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE