GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rummenigge: Evo zašto Bayern neće zadržati Perišića

Rummenigge: Evo zašto Bayern neće zadržati Perišića
RAZLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz / Index.hr
MUNCHEN - Nakon što je Bayern odbio aktivirati klauzulu o otkupu Ivana Perišića koji je na posudbi iz Intera, njegov izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge objasnio je logiku iza takve odluke, iako nije govorio konkretno o hrvatskom reprezentativcu.

"Čitam da mnogi klubovi režu plaće igračima kako bi smanjili troškove, pa očekujem da će ovog ljeta na tržištu biti puno veća ponuda nego potražnja. To obično dovodi do pada cijena i plaća. Klubovi moraju učiti u ovoj krizi i pokušati vratiti održivost u nogomet", rekao je Rummenigge za talijanske medije.

Bayern je prošloga kolovoza platio Interu pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu Perišića uz mogućnost otkupa za daljnjih 20 milijuna, no na aktivaciju te klauzule Bayern se trebao odlučiti do 15. svibnja. Kako je zbog pandemije koronavirusa Bundesliga stala na dva mjeseca i prvenstvo do tada još nije završilo, rok je pomaknut do daljnjega, no Bayern je odlučio da neće platiti 20 milijuna, već traži popust.

Inter na to navodno nije pristao, nego je obavijestio Bavarce da gube pravo prvokupa te da će slušati ponude drugih klubova za hrvatskog reprezentativca.

Perišić je prije prekida prvenstva ostvario 22 nastupa uz pet golova i osam asistencija. U nastavku sezone odigrao je posljednjih pet minuta u gostujućoj pobjedi kod Union Berlina 2:0, a ove je subote na travnjaku proveo prvih 65 minuta u pobjedi nad Eintrachtom 5:2, ali nije sudjelovao ni u jednom golu.

Bayern nipošto nije nezadovoljan Perišićem, ali puno mu je platiti 20 milijuna za 31-godišnjaka u vrijeme štednje. Antonio Conte pak ne vidi našeg krilnog igrača u planovima Intera, pa će on karijeru nastaviti u nekom trećem klubu.

Tagovi: Karl-Heinz Rummenigge, Bayern, Ivan Perišić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE