GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rukometaši započeli pripreme za SP

Rukometaši započeli pripreme za SP
PRIPREME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2020 / 11:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupljanjem u Zagrebu započela je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se održava od 13. do 31.siječnja 2021. godine.

Prva faza priprema u Poreču trajat će četiri dana, a u njoj ne sudjeluju igrači nastupaju igrači iz najjačih europskih liga, koji će se priključiti na Novu godinu.

Veći dio igrača i stručnog stožera je u zagrebačkom hotelu Westin obavio PCR testiranje i nakon toga krenuo put Poreča. Tamo će ih dočekati ostatak igrača koji su direktno došli iz Dalmacije ili Istre, zajedno s izbornikom Linom Červarom koji je Božić dočekao u krugu obitelji u Umagu.

"Jako je puno neizvjesnosti zbog korone. Dio igrača nam je načet zbog ritma samoizolacija-utakmice i forma im sigurno nije na top razini, a dio ih igra Final 4 Lige prvaka sljedeći tjedan, zato je za početak cilj biti što je moguće kompletniji i zdraviji. Osim toga čekaju nas i dvije utakmice EHF EURO Cupa sa Španjolskom i zbilja je teško prognozirati kako će se sve odvijati i u kakvom ćemo stanju biti. Morat ćemo se snaći i najkvalitetnije reagirati u datom trenutku, kada nam se eventualno pojavi problem", kazao je Červar.

Na popisu se nalazi 18 igrača, uz još trojicu na tzv. pričuvnoj listi. Stručni stožer proširen je za jedno ime, jer mu se priključio Matija Bilušić koji će biti trener vratara, a on je bio i dio stožera ženske seniorske reprezentacije u Danskoj.

“Sretan sam da smo se okupili i da je krenula ova akcija. Još uvijek smo pod dojmom naših cura i njihove bronce te im ovim putem čestitam od srca. Mi uvijek imamo želju da dođemo do medalje, ali ne pita se uvijek nas, ima tu puno reprezentacija koje žele isto. Sigurno da nas očekuje teško natjecanje, ali mi ćemo ići korak po korak pa ćemo vidjeti što će biti“, kazao je Zlatko Horvat, dok je Marin Šipić dodao:

“Ova sezona je pomalo čudna, malo treniramo pa ne treniramo. Tako da se nadam da ćemo sad odraditi pripreme u komadu. Trudit ćemo se najviše kao i uvijek, nadam se da ćemo svi ostati i biti zdravi, i idemo sad s pripremama, korak po korak, a za dalje ćemo vidjeti.“

Tagovi: hrvatska rukometna reprezentacija, Lino Červar, Zlatko Horvat, Matija Bilušić
PROČITAJ I OVO
Hrgović će uskoro imati meč karijere
BOKS
Hrgović će uskoro imati meč karijere
ZAGREB - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović će 1. lipnja u Rijadu na Matchroom vs. Queensberry: 5v5 priredbi odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois.
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
IZBORNIK
Sigurdsson se uoči turnira u Norveškoj odrekao jednog od najiskusnijih rukometaša
ZAGREB - Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača za skorašnji pripremni turnir u Oslu od 6. do 12. svibnja 2024. godine.
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ODLUKE
HNS ne smije organizirati navijačke zone u Hrvatskoj i Njemačkoj tijekom Eura
ZAGREB - Hrvatski nogometni savez neće sudjelovati u organizaciji navijačkih zona tijekom Eura 2024. zbog marketinških uvjeta koje je postavila UEFA.
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
STRAH OD TERORIZMA
Francuzi spremaju rezervni plan za Olimpijadu zbog straha od terorizma
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron pokrenuo je odbrojavanje 100 dana do Olimpijskih igara u Parizu u ponedjeljak pritom umirujući javnost glede sigurnosti oko ceremonije otvaranja na Seini,priznavši po prvi put postojanje planova B i C u slučaju terorističke prijetnje.
Stanišić srušio rekord star 55 godina
REKORDI
Stanišić srušio rekord star 55 godina
LEVERKUSEN - Pobjedom nad Werder Bremenom Bayer Leverkusen osigurao je prvu povijesnu titulu prvaka Njemačke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE